Sari direct la conținut

VIDEO Victor Ponta: Incasarile la buget sunt mai mici cu 3,8 miliarde lei, nu avem toti banii pe care ni-i doream

HotNews.ro
Victor Ponta, Foto: Agerpres
Victor Ponta, Foto: Agerpres

Premierul Victor Ponta a anuntat vineri ca incasarile la bugetul de stat sunt mai mici cu 3,8 miliarde lei fata de estimari, ceea ce impune o rectificare negativa, si i-a cerut ministrului de Finante Daniel Chitoiu sa prezinte „scenariile realiste” pentru anul 2014.

„Avem o rectificare bugetara negativa, incasarile prevazute sunt mai mici cu circa 3,8 mld lei”, ceea ce inseamna „resurse mai putine pana la finele anului”, a spus Ponta, la inceputul sedintei de guvern.

In acest context, seful guvernului i-a cerut ministrului de Finante sa prezinte pentru 2014, „pe baza estimarilor mai realiste ale ANAF-ului”, „scenariile realiste pentru ce putem sa scadem si ce putem sa oferim mai mult” in cursul anului viitor.

„Nu avem toti banii pe care ni-i doream”, a recunoscut Victor Ponta.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/517c1dd603b88c8072a87ac99cbd2f6b/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

El a negat din nou informatiile aparute in presa privind o eventuala majorare a cotei unice, in contextul scaderii veniturilor la buget: „Povestea cu cota unica e o poveste de presa”, care „isi da cu parerea despre ceva ce nu exista”, a concluzionat Ponta.

Primul ministru s-a marginit sa comenteze scandalul mitei de 1,4 milioane de euro de la Hidroelectrica salutand salutand „activitatea de combatere a coruptiei in orice zona apare”.

Vorbind despre actiunile recente ale Parchetelor – vama Albita, politia din Pantelimon, Hidroelectrica – Victor Ponta a sugerat ca astfel de cazuri reprezinta o mostenire a trecutului: „Metehnele vechi se scot cu greu”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro