Sari direct la conținut

Twitter vrea sa stranga un miliard de dolari la intrarea pe bursa

HotNews.ro

​Twitter a inceput demersurile pentru a intra pe bursa, iar planurile sunt sa obtina un miliard de dolari la oferta publica initiala (IPO), scrie AFP. Este cea mai asteptata intrare pe bursa in tehnologie de la Facebook incoace, insa o problema este faptul ca in sapte ani de existenta compania a fost doar pe pierdere. Twitter a avut pierderi de 69 milioane dolari in primul semestru, insa veniturile s-au dublat, trecand de 250 milioane dolari.

E foarte posibil ca Twitter se va lista la Nasdaq si e posibil ca tranzactionarea sa inceapa in noiembrie,

Estimarile legate de cat ar valora Twitter sunt in jurul a 12 – 15 miliarde dolari, iar compania are 218 milioane de useri care intra macar o data pe luna si peste 100 de milioane posteaza zilnic.

Cifra de afaceri a crescut mereu, ajungand la 317 milioane dolari anul trecut, iar estimarile diversele asociatii din piata arata ca Twitter poate sa aiba afaceri de 580 milioane dolari anul acesta si peste 900 milioane dolari anul viitor.

Totusi, compania a fost pe pierderi in toti cei sapte ani de existenta, aceste pierderi cifrandu-se la 79 milioane dolari in 2012 si 69 milioane dolari in prima jumatate a lui 2013.

Twitter a obtinut 85% din venituri din publicitate, iar ca si useri, trei sferturi intra de pe smartphone sau tableta. Publicitatea mobila este de baza pentru Twitter care obtine din ea 65% din venituri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro