Sari direct la conținut

Politic Show: Crin Antonescu, din concediu in campanie electorala. Ce strategie de imagine are liderul PNL; Opozitia si puterea ii fac partie lui Traian Basescu; Sorin Oprescu, fara diplomatie, in fata diplomatilor

HotNews.ro
Politic show, Foto: Colaj foto
Politic show, Foto: Colaj foto

Opozitia si puterea ii fac partie lui Traian Basescu. Cum „materiile” la care Executivul USL inregistreaza restante nu sunt nici putine, nici minore, ne putem astepta in lunile urmatoare sa tot auzim vorbindu-se de la Cotroceni despre somaj, crestere economica, investitii straine si absorbtia fondurilor europene. Nu va fi ocolita nici tema justitiei. Neimplinirile Guvernului Ponta ar trebui sa fie monitorizate si sanctionate public de reprezentantii partidelor din opozitie. Este vorba de PDL, UDMR si PP-DD, dar in special de primele doua formatiuni, care au fost la guvernare inaintea USL si care au avut cel mai mult de suferit in ochii opiniei publice de pe urma masurilor de austeritate adoptate si a crizei economice, scrie Romania libera.

Crin Antonescu, din concediu in campanie electorala. Ce strategie de imagine are liderul PNL. Presedintele PNL se gandeste deja la scaunul de la Cotroceni si a luat primele masuri de imagine: a rupt protocolul cu PC si l-a indepartat pe Sorin Rosca Stanescu din functia de consilier. Liderul liberal Crin Antonescu si-a luat in serios rolul de prezidentiabil si inceput primele mutari de campanie, chiar daca ele se rezuma doar la nivel de imagine. Tonul a fost dat inca de la inceputul verii, cand Antonescu a decis sa ia distanta de Partidul Conservator, formatiune ce se confunda cu imaginea controversata a lui Dan Voiculescu, scrie Adevarul.

Sorin Oprescu, fara diplomatie, in fata diplomatilor. Primarul general Sorin Oprescu a oferit astazi, la Reuniunea anuala a diplomatiei romane, o mostra de discurs neconventional care a starnit zambete in randurile asistentei. Primarul s-a exprimat plastic, chiar colorat, si s-a adresat participantilor in termeni mai putin obisnuiti in mediul diplomatic. Iata cateva exemple: „As vrea sa-i atrag atentia respectuos domnului presedinte al Camerei Deputatilor, care ma onoreaza, sigur, el din punct de vedere al dezvoltarii a venit in urma mea biologic, pentru ca eu sunt mai batran. Dar asta nu inseamna ca daca e mai tanar e si mai destept”, scrie Digi24.

Adrian Nastase, condamnat definitiv pentru coruptie, si Adrian Severin, urmarit penal de DNA, invitati de onoare ai MAE la reuniunea diplomatiei romanesti. Adrian Nastase, condamnat definitiv la doi ani de inchisoare pentru coruptie, si Adrian Severin, urmarit penal de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta, au fost invitati de onoare ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE) la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomatiei Romane. Nastase si Severin au praticipat marti la lucrarile de deschidere a reuniunii, care a avut loc la hotelul Mariott din Bucuresti. La solicitarea gandul, MAE a explicat ca cei doi au fost invitati la eveniment in calitate de fosti ministri de externe, scrie Gandul.

Antonescu ii cheama pe procurori la ordine. Numarul tot mai mare de liberali cu probleme in Justitie l-a determinat pe presedintele PNL Crin Antonescu sa treaca la actiune si sa puna presiune pe Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Invitat luni seara intr- o emisiune la Antena 3, presedintele PNL a afirmat ca fie in numele Senatului, fie in nume propriu, va adresa o serie de intrebari ministrului Justitiei sau chiar premierului referitoare la activitatea DNA legata de plangerile „facute la adresa unor oameni din vechea guvernare”.”Sa avem o statistica oficiala, de exemplu, in legatura cu raspunsul pe care l-a dat sau nu l-a dat…”, scrie EVZ.

Roger Waters, membru fondator Pink Floyd, se intalneste cu Valeriu Zgonea. Un comunicat al Directiei de relatii publice a Camerei Deputatilor anunta ca, miercuri, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, se va intalni cu Roger Waters „membru fondator al legendarei trupe Pink Floyd”. Intalnirea va avea loc la ora 17.00, cu putin timp inainte de concertul lui Waters, care se va desfasura in Piata Constitutiei, in fata Palatului Parlamentului, scrie EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro