Sari direct la conținut

Piata PC-urilor a scazut cu 11%. Lenovo este lider mondial la vanzari

HotNews.ro
Livrarile de PC-uri in Q2 2013, Foto: IDC
Livrarile de PC-uri in Q2 2013, Foto: IDC

Piata mondiala a PC-urilor a scazut cu 11% in al doilea trimestru, spre 75 milioane unitati, pe fondul adoptiei lente a noului Windows si a PC-urilor cu ecran tactil, arata cel mai nou raport IDC. Compania chineza Lenovo este lider de piata, depasind HP, iar in top cinci, Acer a avut cea mai severa scadere, de peste 30%.

Astfel, in Q2 2013 s-au livrat pe plan mondial 75,6 milioane de calculatoare, cu 10 milioane sub perioada similara din 2012. Lenovo a fost lider, cu 12,6 milioane PC-uri, HP a depasit 12,3 milioane, iar Dell a trecut de 9 milioane, top cinci fiind incheiat Acer si Asus.

Acum un an, HP era lider, scaderea fiind de 8% la volume livrate, in timp ce Lenovo a scazut cu 1%, depasind HP la volume. Acer Group si-a vazut livrarile scazand cu 33%, iar la Asus scaderea a fost de 21%.

In SUA, HP ramane lider de piata, insa Dell s-a apropiat mult fiindca vanzarile sale au urcat cu 6%, in timp ce HP a scazut cu 4%.

Cei de la IDC spun ca cifrele arata ca piata inca se zbate din cauza tranzitiei lente catre dispozitivele touch-screen si din cauza adoptiei sub asteptari a Windows 8.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro