Sari direct la conținut

O deputată ucraineană spune că reconstrucția țării va costa o sumă uriașă: 4.000 de miliarde de dolari

HotNews.ro
Orașul Bahmut, distrus aproape complet de o bătălie ce durează de luni de zile, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Orașul Bahmut, distrus aproape complet de o bătălie ce durează de luni de zile, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Deputatul ucrainean Lesia Vasylenko a afirmat că pentru a reconstrui Ucraina va fi nevoie de un efort financiar de 4.000 de miliarde de dolari.

„Dar, bineînțeles, luptele continuă, bombardamentele continuă, ziua și noaptea, prin `amabilitatea Rusiei`, și toate acestea provoacă ravagii, provoacă distrugeri în masă ale infrastructurii critice necesare pentru ca țara să funcționeze, necesare pentru ca comunitățile să trăiască”, a declarat ea la Sky News.

Practic, drumurile reprezintă „cea mai mare provocare” pentru ca comunitățile să poată funcționa, dar și școlile și spitalele trebuie reconstruite, a adăugat Lesia Vasylenko.

Suma avansată de aceasta este enormă, reprezentând de 20 de ori produsul intern brut al Ucrainei din 2021, ultimul an înainte de invazia rusă.

De asemenea, este de peste zece ori mai mare decât estimarea din septembrie anul trecut a Băncii Mondiale privind suma necesară pentru reconstrucție: 350 de miliarde de dolari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro