Sari direct la conținut

Olli Rehn: Romania, printre cele trei candidate evidente la iesirea din procedura de deficit excesiv

HotNews.ro
Olli Rehn, Foto: Agerpres/AP
Olli Rehn, Foto: Agerpres/AP

Romania, Letonia si Lituania sunt cele trei candidate evidente la iesirea din procedura de deficit excesiv, a declarat, vineri, comisarul european pentru Afaceri Economice si Monetare, Olli Rehn, la Bruxelles, cu prilejul prezentarii previziunilor economice de primavara pentru 2013 si 2014, transmite Agerpres.

„Letonia si Romania au redus amandoua deficitul sub 3% anul trecut, 2012, si se mentin sub valoarea de referinta in previziunile pentru 2013 si 2014. De aceasta, ambele tari par a fi ferm pe drumul catre o corectare sustenabila a deficitului lor excesiv si deci se indreapta spre iesirea din procedura de deficit excesiv”, a declarat Olli Rehn in cadrul unei conferinte de presa.

Celor doua tari li s-ar putea alatura si Lituania, care a avut in 2012 un deficit aproape de valoarea de referinta de 3%. „Cum datoria sa este sub 60% din GDP ar fi eligibila pentru regula care ia in calcul costul net al unei reforme sistemice nationale. De aceea, Lituania poate fi o candidata pentru abrogarea procedurii”, a adaugat Olli Rehn, citat de Agerpres.

„Din cele 20 state aflate prezent in procedura de deficit excesiv, am putea avea trei candidate evidente la iesirea din procedura de deficit excesiv – Romania, Letonia si Lituania – iar alte doua state, Italia si Ungaria, pot realiza si ele acest lucru, cu conditia sa ramana pe drumul consolidarii fiscale”, a concluzionat comisarul european pentru Afaceri Economice si Monetare

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro