Business Report: Banca nu suna niciodata gratuit. Cum te alegi cu card de credit fara sa faci cerere; Nu reusesti sa iti gasesti un job? Alege sa fii freelancer; Centrala de apartament, sistem centralizat sau incalzire pe curent electric? Ce este mai convenabil?
Antreprenoriatul feminin – cel mai important motor de relansare economica. Femeile din tara noastra pot reusi in afaceri la fel de bine ca barbatii, ba chiar, uneori, cu mai multa res-ponsabilitate si cu grija sporita pentru detalii, fara sa faca rabat la calitate. Acesta este principalul mesaj transmis, ieri, de cele peste 130 de femei de afaceri prezente la Conferinta „Antreprenoriatul Feminin: Femeia la putere – o lume mai buna”, organizata de Ziarul BURSA in parteneriat cu Asociatia Nationala a Antreprenorilor. In calitate de invitat special, Alteta Sa Regala Printesa Lia a Romaniei, care si-a declarat increderea in antreprenoriatul feminin, a subliniat ca femeile de afaceri sunt cele mai bune ambasadoare ale tarii noastre, subliniind ca lobby-ul este deosebit de important pentru promovarea femeilor antreprenor. „Daca vrei sa urci un munte, trebuie mai intai sa-l privesti cu foarte mult respect si apoi sa-l iubesti. La fel se intampla cu viata noastra profesionala”, a subliniat, la randul sau, Cristina Chiriac, presedintele Asociatiei Nationale a Antreprenorilor din Romania si ambasador al Antreprenoriatului Feminin, scrieBursa.ro.
Banca nu suna niciodata gratuit. Cum te alegi cu card de credit fara sa faci cerere. In Romania, este imposibil sa-ti accesezi propriul cont prin telefon. Nu si atunci cand banca vrea sa-ti vanda un card sau o asigurare. In cateva minute, e gata tranzactia Nu e banca sau societate de asigurare in Romania care sa nu repete, la lansarea fiecarui produs sau serviciu, ca vine in intampinarea nevoilor clientilor. Cine s-ar fi putut gandi insa ca vor ajunge atat de departe incat sa citeasca de-a dreptul gandurile oamenilor? Nu este o gluma, mai multe banci de top din Romania isi suna clientii pentru a-i anunta ca le-a fost preaprobat cardul de credit fara ca respectivii clienti sa fi facut vreodata cerere in acest sens. Ba mai mult, discutia telefonica pare un argument suficient pentru a si emite cardul, din moment ce, la cateva ore dupa discutie, clientii primesc si SMS-uri de confirmare, care ii anunta ca a fost aprobat cardul de credit si ii roaga sa se prezinte pentru a-l ridica de la sucursala emitenta, anuntaCapital.ro.
Nu reusesti sa iti gasesti un job? Alege sa fii freelancer! La nivel mondial, Romania depaseste tari precum Rusia, China, Germania sau Australia in topul castigurilor inregistrate de freelanceri. Suntem mult in spatele unor state-gigant, precum SUA, India sau Pakistan, dar, de oriunde ne-am uita, romanii lucreaza mult si bine pe platformele de freelancing. Am intalnit cativa dintre ei si i-am rugat sa ne impartaseasca din experienta lor. Pe platforma de freelancing Elance, Romania se claseaza pe locul sapte la nivel mondial, daca ar fi sa ne luam dupa veniturile obtinute in perioada 2007-2012. Pana la sfarsitul lui 2012, profesionistii independenti romani au castigat, in total, aproximativ 16,4 milioane de dolari, din care numai anul trecut au fost incasate 5 milioane de dolari, potrivit reprezentantilor platformei, informeazaCariereonline.ro.
Centrala de apartament, sistem centralizat sau incalzire pe curent electric? Ce este mai convenabil? O gigacalorie costa 162 de lei daca o produci intr-o centrala de apartament, in vreme ce in acest moment media nationala facturata este de 203 lei, potrivit unui studiu realizat de catre Ariston Thermo Romania.Mai mult, fara subventiile platite in acest moment de catre autoritati, pretul ajunge la 288 de lei pe fiecare gigacalorie. In cazul in care incalzirea s-ar face pe baza de curent electric, atunci o gigacalorie ar fi produsa cu 523 de lei. Atunci cand s-ar lua in calcul atat incalzirea, cat si apa calda, diferenta ar fi si mai mare. Pentru o garsoniera locuita de o persoana, costurile anuale ar fi de 1.706 lei, in timp ce factura in sistem centralizat ar ajunge la 2.138 de lei, potrivit simularii. Daca se calculeaza la un apartament de doua camere si doua persoane, costurile anuale sunt de 2.158 de lei pentru caldura si apa calda in varianta cu centrala si de 2.704 lei in varianta cu sistem centralizat, scrieAdevarul.
Situatia Bank of Cyprus Romania – incerta, in continuare. Banca Centrala a Ciprului (Central Bank of Cyprus – CBC) a decis luni seara prelungirea suspendarii operatiunilor sucursalei din Romania a Bank of Cyprus (BoC) cu inca doua zile. Daca, saptamana trecuta, oficialii sucursalei locale a ins-titutiei de credit cipriote declarau ca aceasta ar fi trebuit sa isi reia activitatea pe 23 aprilie, luni seara, domniile lor au anuntat ca sus-pendarea BoC va continua cu inca doua zile. Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a declarat ca situatia Bank of Cyprus, sucursala Romania, a fost solutionata, dar ca nu poate da mai multe detalii: „Nu pot sa spun care este solutia. (…) Ce pot sa spun este ca solutia este deja gasita si aceste doua zile sunt necesare pentru proceduri tehnice. Toate depozitele de la aceasta sucursala vor intra, incepand cu 25 aprilie, sub incidenta legii romane. (…) Inteleg foarte bine ingrijorarile si nerabdarea oamenilor care au bani la aceasta banca, dar nu pot sa spun mai mult”, anuntaBursa.ro.
Internet Explorer a murit: In Romania mai are abia 16% din piata. In urma cu doi ani, ocupa locul al doilea in topul browserelor utilizate in Romania, cu o cota de peste 30%. Acum, cifrele pentru Internet Explorer arata mai mult decat catastrofal. Mai precis, proportia utilizatorilor romani care mai navigheaza pe internet cu browser-ul de la Microsoft este de doar 16,01%, conform statisticilor Statcounter. In martie 2013, aproape unul din doi romani intra pe internet cu Google Chrome, browser care in urma cu doi ani nu avea nici macar 20% din piata, informeazaCapital.ro.
VW confirma lansarea unei marci low-cost. Prezent la Salonul Auto de la Shanghai, Christian Klingler, membru in Consiliul Director al Grupului Volkswagen, responsabil pe partea de vanzari, a confirmat in fata presei aparitia unui nou brand low cost. Klingler a declarat ca grupul german lucreaza la lansarea noii marci, care ar urma sa comercializeze autovehicule cu preturi incepand de la 8.500 euro. Grupul german a identificat mai multe zone geografice prioritare pentru noua marca, precum China, Rusia si America de Sud. Ceea ce nu va impiedica, desigur, Grupul VW sa comercializeze automobile sub noul brand atat pe pietele emergente, cat si pe cele mature, asa cum face Renault cu Dacia. Viitoarea marca low-cost a germanilor ar urma sa-si faca aparitia pe pietele traditionale din Europa incepand din 2016. Cat despre preturi, cifra avansata de Christian Klingler pare putin exagerata. Mai realiste par declaratiile altui boss de la VW, care sustinea recent ca preturile de intrare in gama pentru noua marca low-cost ar urma sa fie de circa 6.000-7.000 euro, scrie24auto.ro.
Ionel David, Asociatia pentru Energie Eoliana: „Piata energiei verzi a fost ucisa de haosul legislativ”. Ionel David, presedintele Asociatiei Romane a Energiei Eoliene, a vorbit la Adevarul Live despre efectele negative ale modificarilor legislative asupra sectorului energiei regenerabile. Proiectul de ordonanta de urgenta care prevede amanarea pentru trei ani si jumatate, incepand cu 1 iulie 2013, a acordarii de certificate verzi pentru producatorii de energie regenerabila „a omorat” piata si a blocat investitiile noi in sistem, a declarat, la Adevarul Live, Ionel David, presedintele Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana (RWEA). „Noile investitii sunt practic inghetate, bancile nu mai acorda credite. Ceea ce se intampla acum in Cipru la noi se intampla inca de la inceputul anului. Pentru ca din ianuarie se vorbeste de o astfel de initiativa, ea a fost materializata intr-o prima instanta la inceputul lunii aprilie si, mai departe, intr-o instanta secunda, va fi chiar semnarea de catre Guvern a acestei ordonante. Insa piata a fost ucisa inca din luna ianuarie, cand bancile au inceput sa nu mai dea imprumuturi sub imperiul acestei nebuloase care plutea asupra reglementarilor din regenerabile”, a declarat Ionel David, anuntaAdevarul.