Sari direct la conținut

​VIDEO Ursii panda din Sichuan au intrat in panica in timpul cutremurului care a zguduit sambata China

HotNews.ro

Cutremurul care a zguduit sambata sud-vestul Chinei, ucigand aproape 200 de oameni, nu a traumatizat doar oamenii: ursii panda, emblema a provinciei Sichuan, au avut si ei de suferit, scrie AFP.

Cei 62 de ursi din rezervatia Bifengxia au resimtit cutremurul cu magnitudinea de 6,6 care a zguduit Sichuan, ucigand 188 de oameni si ranind aproape 11.500, potrivit ultimului bilant oficial.

Acesti ursi au „indurat diverse stadii de traume”, potrivit unui comunicat al ingrijitorilor lor, publicat pe site-ul rezervatiei. Niciunul dintre animale nu a fost ranit.

Intr-un videoclip postat online, poate fi vazut unul dintre acesti ursi panda – de obicei un animal lent si placid – alergand in toate directiile in momentul seismului si incercand apoi, in zadar, sa se catere in cel mai gros copac din zona.

Multi alti ursi au incercat sa-si gaseasca refugiul la inaltime, surprinsi de cutremuri si de numeroasele replici care au urmat.

Dar apoi au revenit la sol, a explicat Ren Yao, purtator de cuvant al rezervatiei Bifengxia.

In intreaga lume nu mai exista decat 1.600 de ursi panda in libertate si aproximativ 300 in captivitate, in principal in Sichuan.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro