Sari direct la conținut

UE si FMI relaxeaza planul de salvare al Ciprului

HotNews.ro

Creditorii internationali ai Ciprului au relaxat termenii acordului de salvare a insulei, oferind o perioada mai lunga de timp pentru atingerea obiectivelor privind deficitul, scrie marti, citand un proiect de document, Wall Street Journal, preluat de AFP.

Troica formata din Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International ofera acum Ciprului anul 2017 ca termen pentru atingerea unui excedent primar (in afara serviciului datoriei publice) de 4% din PIB, fata de 2016, asa cum se prevedea initial.

„A repune in ordine finantele publice pentru stabilizarea economiei si restaurarea increderii intreprinderilor, cetatenilor si investitorilor externi in perspectivele economice pe termen lung este prioritara”, apreciaza troica, in acest document.

Ciprul a ajuns la un acord cu creditorii internationali in noaptea de 24 spre 25 martie privind un credit de 10 miliarde acordat Nicosiei, in schimb ul unor masuri drastice, care includ falimentul celei de-a doua banci a tarii, Laïki Bank.

Autoritatile cipriote au acceptat de asemenea taxarea depozitelor mai mari de 100.000 de la Bank of Cyprus, reforme structurale, privatizari si o crestere a impozitelor asupra societatilor de la 10 la 12,5%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro