Sari direct la conținut

Adriean Videanu despre Oltchim: A fost cea mai stupida privatizare pe care am vazut-o vreodata in Romania

HotNews.ro
Adriean Videanu, Foto: Captura B1TV
Adriean Videanu, Foto: Captura B1TV

Presedintele PDL Adriean Videanu a discutat la B1TV despre despre privatizarea Oltchim si despre viitoarea vizita a FMI in Romania: „Eu vreau sa uitam cat mai repede acest proces, a fost cea mai stupida privatizare pe care am vazut-o eu vreodata in Romania”. A mai mentionat ca in viziunea proprie 2013 va fi un an slab din punct de vedere economic: „Mi-e greu sa cred ca vom avea crestere economica in 2013. Consider ca va fi un an prost din punct de vedere economic si vom avea si dispute politice”.

Principalele declaratii ale presedintelui PDL

  • Despre privatizarea Oltchim: Eu vreau sa uitam cat mai repede acest proces, a fost cea mai stupida privatizare pe care am vazut-o eu vreodata in Romania.
  • Intrebat daca presiunea din partea Fondului Monetar International va creste in ce priveste povestea privatizarilor amanate: „Categoric da, acest lucru este un element pe care va trebui sa-l indeplinim exact in termenii pe care ii negociem. Eu am negociat cu FMI privatizarea marilor companii, dar numai pe bursa. Le-am spus ca credem ca Romania a depasit o etapa a privatizarilor cantitative si va trebui sa realizam privatizari calitative. Ma refer inclusiv la listarea Romgazului, la vanzarea participatiilor sau a unor pachete minoritare din companiile de stat, sa se faca pe bursa. Aveam doua elemente luate in calcul: pe de o partea capitalizarea companiilor, urgentarea programului de investitii , pe cealalta parte era capitalizarea bursei. Elementul cel mai important de care are nevoie Romania in momentul de fata”.
  • PDL trebuie sa stabileasca cat mai urgent criteriile pentru selectia candidatului la prezidentiale.
  • Mi-e greu sa cred ca vom avea crestere economica in 2013. Consider ca va fi un an prost din punct de vedere economic si vom avea si dispute politice.
  • PDL va trebui sa sanctioneze guvernul atunci cand greseste din postura de partid de opozitie.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro