Sari direct la conținut

Bernanke (Fed Reserve): Situatia economica a SUA, departe de a fi satisfacatoare. Piata muncii e o sursa de mare ingrijorare

HotNews.ro

Presedintele Rerzervei Federale americane (Fed), Ben Bernanke, a declarat vineri ca situatia economica a Statelor Unite este „departe de a fi satisfacatoare”, confirmand astfel ca banca centrala este dispusa sa-si majoreze in continuare sprijinul pentru economie, in cazul in care va fi nevoie, relateaza AFP.

Fed nu trebuie sa excluda relaxarea in continuare a politicii sale in cazul in care conjunctura o va impune, a spus Bernanke, la Jackson Hole (vestul Statelor Unite).

Banca centrala „furniza, daca va fi nevoie, concursul financiar suplimentar cerut pentru a promova o relansare economica mai puternica si o imbunatatire durabila a pietei muncii intr-un mediu de preturi stabil”, a adaugat Bernanke, cu ocazia unui seminar international de politica monetara pe care Fed il organizeaza in fiecare an.

„Situatia economica este dupa toate evidentele departe de a fi satisfacatoare” iar „stagnarea pietei angajarilor, in mod special, este un motiv de mare ingrijorare”, a adaugat el.

Fed are ca dubla misiune asigurarea angajarilor si a stabilitatii preturilor, ceea ce corespunde, potrivit principiilor sale, unei inflatii de 2,0%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro