Sari direct la conținut

Business Report: Catre o "tara uriasa": Cinci pasi pentru crearea Statelor Unite ale Europei; Primul drum pe noua autostrada. Cum arata portiunea cu trei benzi; Electricitatea se scumpeste cu 5%; Afaceri care nu pleaca niciodata in vacanta

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Catre o „tara uriasa”: Cinci pasi pentru crearea Statelor Unite ale Europei. Presedintele Traian Basescu a reluat joi tema crearii Statelor Unite ale Europei, in fapt o tara uriasa, cu jumatate de miliard de cetateni, printre care ne vom afla si noi, romanii. Cat de reale sunt insa teoriile presedintelui? Ne indreptam cu pasi toti mai repezi spre Big Brother-ul mondial? A fost aceasta criza declansata artificial pentru a stimula integrarea europeana? In discursul sustinut de la Cotroceni, seful statului ne-a spus, in cateva cuvinte, ca de la Consiliul European care se desfasoara in aceste zile la Bruxelles, trebuie sa ne asteptam la masuri concrete pentru crearea Statelor Unite ale Europei. Continuarea pe DailyBusiness.ro

Primul drum pe noua autostrada. Cum arata portiunea cu trei benzi. Pana ieri, am sperat ca autostrada Bucuresti-Ploiesti se va deschide in data de 30 iunie, adica maine. Mai trebuie sa asteptam aproximativ o luna pentru a fi gata si portiunile la care se mai lucreaza inca. Pana atunci, Capital va prezinta drumul pe autostrada care trebuia sa fie gata din 2010, pe portiunea de la intrarea dinspre centura Capitalei pana la km 31, portiune care include si bucata cu 3 benzi, singurul segment cu 3 benzi din Romania, care, asa cum veti observa dupa ce va fi deschisa circulatiei, este o adevarata placere pentru ochi. Integral in Capital.

Electricitatea se scumpeste cu 5%. Autoritatea de reglementare din domeniul energiei (ANRE) va anunta, astazi, cu cat ni se va scumpi electricitatea de la 1 iulie, sustin surse guvernamentale care dau ca sigur un procent de 5%. „Astfel, facturile tuturor consumatorilor vor creste cu circa 2,9%, pentru ca se scumpeste electricitatea ca marfa, tarifele de distributie si transport ramanand nemodificate”, mai spun sursele noastre. Tot astazi, ANRE ar urma sa publice si graficul de liberalizare a pietelor de gaze si electricitate, asa cum Guvernul a agreat cu institutiile financiare internationale, mai sustin sursele citate, anunta Bursa.

Cele mai nastrusnice hoteluri: o inchisoare, o fabrica de praf de pusca si un Jumbo Jet „pensionat”. Intr-un mediu concurential din ce in ce mai aprig, hotelieri din toata lumea cauta noi mijloace prin care sa atraga turisti. De obicei, plasamentul (pe malul marii, in varf de munte sau in centrul marilor orase) este cel care vinde cel mai bine. Uneori chiar garanteaza un flux constant de turisti. Mai departe, confortul, serviciile deosebite si mai ales preturile competitive sunt criteriile care pot face diferenta. In cazul hotelurilor situate in localitati care nu sunt destinatii turistice consacrate, toate aceste criterii „clasice” esueaza, iar de cele mai multe ori succesul este garantat de o idee „nastrusnica”, relateaza Finantistii.ro

Ne dau tarcoale banii strainilor. Conferinta fondurilor de investitii din regiune a atras o multime de investitori interesati de Romania. „Avem mai multi oameni dedicati pietelor din Estul Europei, America de Sud, Asia, pentru ca acolo sunt oportunitati mai mari. In Vest este foarte greu sa mai obtii randamente”. Este o afirmatie incurajatoare, mai ales venind din partea cuiva care are pe mana miliarde de euro de investit, cum este Marcello Bottoli, informeaza EVZ.

Cine te despagubeste pentru platile online cu probleme. Daca la platile online facute cu cardul apar probleme in livrarea produselor sau clientul e fraudat, banca ar trebui sa returneze banii pierduti. Despagubirile sunt insa limitate. Teoretic, clientii pot solicita oricand bancii care le-a emis cardul rambursarea banilor, daca au fost victima unei fraude online, daca nu au primit produsele comandate sau daca acestea sunt deteriorate. ”Posesorul cardului trebuie doar sa prezinte bancii emitente o dovada a tranzactiei, cum ar fi confirmarea comenzii online primite de la comerciant pe e-mail”, spune Catalin Cretu, general manager Romania, Visa Europe, informeaza Capital.

De ce nu a invatat Suedia nimic din istoria prabusirii pietelor imobiliare? De la declansarea crizei financiare globale, tarile nordice au fost privite ca un loc de refugiu si stabilitate pentru investitori. Acum au inceput sa apara tot mai multe semnale conform carora situatia se poate schimba drastic in perioada urmatoare, pe fondul extinderii crizei financiare la nivel global, dar mai ales al cronicizarii acesteia la nivel european. Noul val al crizei va surprinde Suedia intr-o situatie extrem de delicata. In ultimul raport asupra stabilitatii financiare, Riksbank (n.a. Banca Nationala a Suediei) arata ca pietele considera neverosimil scenariul in care populatia ar avea dificultati in rambursarea creditelor si este dificila „estimarea efectelor pe care le-ar avea scaderea rapida a preturilor locuintelor asupra sistemului financiar”, relateaza Bursa.

Afaceri care nu pleaca niciodata in vacanta. Romanii care isi doresc ca vara copiilor lor sa fie, in acelasi timp, distractiva si instructiva trebuie sa se pregateasca sa scoata din buzunar intre cateva sute si cateva mii de euro. Cu mai mult de o luna inainte de terminarea scolii, Laura, o eleva de 9 ani din cartierul bucurestean Militari, stia exact ce va face in aceasta vara: prima saptamana de vacanta o va petrece la o matusa, in apropiere de Brasov, dupa care se intoarce in Bucuresti, unde va lua parte la cursuri de inot, balet si pictura. ”La sfarsitul lui iulie merge in tabara la munte, la Paltinis, dupa care plecam in concediu toti trei, iar la sfarsitul lui august va lua parte la un curs de matematica distractiva la ea la scoala”, spune mama fetitei. Continuarea in Capital.

Cat a reusit sa obtina RAA-PPS prin vanzarea complexului agrozootehnic Magurele si a trei terenuri aferente. Regia Patrimoniului si Protocolului de Stat (RA-APPS) a vandut complexul agrozootehnic Magurele (judetul Ilfov), care dispune de teren arabil de peste 80.000 metri patrati, precum si trei terenuri aferente complexului. Pentru complex, RAA-PPS incaseaza 1,24 milioane euro, iar pentru cele trei terenuri circa 820.000 euro. Doua dintre cele trei terenuri aferente sunt in suprafata de cate 11.000 metri patrati si au fost vandute cu 120.000-156.000 euro, al treilea teren avand o suprafata totala de 25.000 metri patrati si fiind cedat cu 544.400 euro, informeaza Adevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro