Sari direct la conținut

CEZ: Parcul eolian de 600 MW de la Fantanele-Cogealac va fi finalizat pana la sfarsitul anului

HotNews.ro

Printre marile proiectele avansate din Romania se afla cel al grupului CEZ care investeste 1,1 miliarde Euro in realizarea unui mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totala instalata de 600 MW. Parcul Eolian CEZ de la Fantanele si Cogealac va fi in totalitate in operare pana la sfarsitul anului, a declarat directorul general al CEZ Trade, Ion Lungu, la conferinta Mediafax Talks About Energy. Potrivit acestuia, sunt deja in operare 387,5 MW.

Ion Lungu a mai spus ca CEZ intentioneaza sa faca noi investitii in energia regenerabila, planuind dezvoltarea a 3.000 MW in Romania, Polonia si Germania.

in 2012 vor fi puse in functiune noi parcuri eoliene cu o capacitate totala instalata de aproape 1.000 MW, in conditiile in care la sfarsitul lui 2011 erau instalati 982 MW, a declaratintr-un interviu acordat HotNews Ionel David, public affairs manager la Asociatia Romana pentru Energie Eoliana (RWEA). Potrivit acestuia, in 2013 se va ajunge la o capacitate instalata de 3.286 MW, iar pana in 2016 la 5.000 MW. Pentru comparatie, Hidroelectrica are o putere totala instalata de circa 6.500 MW.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro