Fuia: Romanii nu consuma miere din cauza mentalitatii si prefera produsele fast-food. Cand nu voi mai fi ministru probabil ma voi apuca de apicultura
Romanii nu consuma foarte multa miere din cauza mentalitatii, iar copiii prefera sa manance produse fast-food si care contin mult zahar, a declarat ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, la Targul Naional al Mierii, adaugand ca dupa ce nu va mai fi ministru se va apuca, probabil, de apicultura, relateaza Mediafax.
„Astazi copiii prefera sa manance la fast food, sau produse care contin mult zahar si cred ca ar fi mult mai bine ca copiii nostri sa consume in loc de zahar produse din miere sau apicole. O sa am o discutie cu ministrul Sanatatii pentru programul privind mierea in scoli. Legea exista de ceva timp, normele de aplicare nu au fost emise si o sa vedem din ce motive”, a spus Fuia.
El a afirmat ca atunci cand nu va mai fi ministru se va apuca, probabil, de apicultura.
Ministrul a adaugat ca in luna mai va vizita Romania o delegatie de oameni de afaceri din China si unul dintre domeniile de interes pentru ei il reprezinta apicultura, respectiv importul de miere din Romania.
„Este un domeniu de mare viitor in Romania. Astazi in toate dezbaterile publice vedem ca ne pleaca medicii pentru ca nu au conditii de lucru, ne pleaca IT-stii pentru ca au conditii de lucru mai bune afara, inginerii pleaca la multinationale si toti spun ca nu au optiuni. Eu cred ca apicultorii au o optiune in Romania. Pentru a deveni apicultor nu-ti trebuie un centru NASA. Avem conditii foarte bune si de pregatire aici la Apimondia si avem conditii extraordinar de bune pentru a dezvolta apicultura in Romania. Avem campuri si paduri frumoase, naturale, iar productia de miere si de produse apicole poate sa creasca exponential in anii urmatori avand in vedere resursele pe care ministerul le-a pus la dispozitia atat din bani europeni cat si din surse guvernamentale”, a afirmat ministrul.
Targul National al Mierii este organizat in Bucuresti, in perioada 20-22 aprilie, de catre Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania in colaborare cu Compartimentul de Agricultura Ecologica din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.