Sari direct la conținut

Traian Basescu, afisat ca travestit pe un site guvernamental atacat de hackeri

HotNews.ro
Un nou site guvernamental atacat de hackeri, Foto: #anonopsromania
Un nou site guvernamental atacat de hackeri, Foto: #anonopsromania

Site-ul Directiei pentru Strategii Guvernamentale a fost spart in aceasta dimineata, iar continutul a fost inlocuit cu o caricatura a presedintelui Traian Basescu infatisat ca un travestit. Alaturi de imagine, hackerii au postat si un mesaj in limba engleza: „Salutare tuturor vizitatorilor. Am aflat recent ca presedintele nostru Basescu (aka Base) este gay, jumatate negru si de asemenea insarcinat”. In acest moment site-ul nu este accesibil.

Dincolo de postarea imaginilor, hackerii #antisecRO au anuntat ca au colectat toate informatiile din baza de date a institutiei si ca le vor face publice in curand. Acelasi grup a spart mai multe site-uri guvernamentale romanesti in acest an, printre care cel al Fondului Roman de Dezvoltare Sociala si al Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei.

UPDATE: Secretariatul general al guvernului confirma atacul, dar infirma orice pierdere de informatii confidentiale:

„Ca urmare a unui atac informatic, site-ul de informaţii publicewww.publicinfo.roal Direcţiei de Strategii Guvernamentale (DSG) a fost suspendat. Pagina de internet a aparţinut Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale, structură care a fost desfiinţată în 2010 şi reorganizată la nivel de direcţie în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Menţionăm că accesul neautorizat a fost înregistrat în dimineaţa zilei de 06.04.2012, a afectat exclusiv portalulwww.publicinfo.ro, nefiind accesată reţeaua informatică guvernamentală. Toate informaţiile din cadrul site-ului aveau caracter de interes public fiind destinate informării cetăţenilor, conţineau documente din perioada 2006-2010, precum şi date de contact publice ale instituţiilor din administraţia centrală şi locală. Realizarea unui astfel de acces neautorizat a fost posibilă datorită versiunii foarte vechi a platformei pe care a fost dezvoltat site-ul. În prezent se desfăşoară activităţile specifice pentru stabilirea modalităţii optime de postare a respectivelor informaţii.”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro