Sari direct la conținut

vitMATINA Lucrezi la birou? Exercitiile fizice nu sunt suficiente pentru reducerea inactivitatii musculare

MedLive.ro
Munca la birou, Foto: MorgueFile.com
Munca la birou, Foto: MorgueFile.com

O conditie fizica buna este o cale spre o sanatate mai buna si pentru a o imbunatati este recomandat sa faci exercitii fizice de mai multe ori pe saptamana. Desi este posibil sa devii mai sanatos daca faci exercitii fizice, perioadele sedentare lungi provoaca un risc pentru sanatate, în ciuda activitatii fizice.

Înainte de aceasta, nu a fost clar modul în care aceste doua extreme ale nivelului de activitate fizica sunt conectate. De exemplu, mersul la sala de sport reduce timpul petrecut în activitati sedentare, sau persoanele ar trebui sa gaseasca, de asemenea, si alte modalitati pentru a reduce acest timp? Raspunsul la aceasta intrebare s-a cautat într-un studiu recent publicat de Universitatea din Jyväskylä, Finlanda.

Studiul a comparat 27 de barbati finlandezi si femei, adulti si vârstnici, pe o perioada de doua zile. În prima zi au efectuat o forma de activitate fizica si in a doua niciuna. Prin masurarea activitatii musculare si a ratei batailor inimii, s-a descoperit ca, desi exercitiile fizice realizate de la 30 la 150 de minute au crescut consumul de energie, acestea nu au scazut inactivitatea musculara – perioada petrecuta stând jos. Nu au existat diferente între barbati si femei.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro