Sari direct la conținut

Victor Ponta: PSD a finalizat listele cu candidati, le vom prezenta in reuniunea USL

HotNews.ro

Listele candidaturilor social-democratilor pentru alegerile locale din iunie au fost finalizate, urmand ca acestea sa fie prezentate luni dupa-amiaza in reuniunea Uniunii Social Liberale, a anuntat, la inceputul sedintei Biroului Permanent National al PSD, presedintele partidului, Victor Ponta, potrivit Agerpres.

„Astazi trebuie sa prezentam impreuna situatia negocierilor de la alegerile locale in toate judetele tarii. Din punctul nostru de vedere, al candidatilor la CJ si la primarii care apartin PSD, toate deciziile sunt luate. Prezenta de pe lista CJ si primaria municipiu resedinta de judet a fost stabilita si noi ne prezentam la USL cu toate lectiile facute, cu toti candidatii pregatiti”, a afirmat Victor Ponta.

El a mai spus ca Opozitia este atenta asupra deciziei care va fi luata marti de Guvern privind UMF Targu Mures.

„Sper ca ultimele diversiuni ale lui Traian Basescu sa nu aiba legatura cu faptul ca trebuie luata decizia cu UMF Targu Mures. Nu trebuie sa ne lasam pacaliti. Trebuie sa fim foarte atenti, ca maine guvernul trebuie sa decida. Daca va decide prin HG infiintarea unei facultati cu criteriu segregationist in limba maghiara, discutam azi si sunt in favoarea ideii unei motiuni de cenzura. Maine vom sti exact”, a precizat Ponta.

In reuniunea USL va fi discutata si pozitia PSD, in cadrul unei opozitii unite, fata de initiativa Guvernului referitoare la legile din domeniul energiei.

„E foarte clar ca e nevoie de o dezbatere, energia inseamna o problema de siguranta nationala. E nevoie de o dezbatere transparenta, nu putem adopta legi si decizii ca la serviciile secrete – stie guvernul ca e bine asa, dar nu ne poate spune. Trebuie sa stabilim foarte clar ce se intampla cu societatile cu capital de stat din energie (…), care sunt capusate, practic, in interes de campanie. Trebuie sa prezentam pozitia noastra foarte clara fata de ideea de privatizare si vanzarea pachetelor majoritare si minoritare, ce se intampla cu liberalizarea pretului la energie si la gaze. (…) Acest guvern si acest regim nu are in 2012 nicio preocupare decat de campanie electorala”, a mai spus liderul social-democrat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro