Sari direct la conținut

VIDEO Laszlo Borbely: Noua etapa a programului "Rabla" ar putea demara in trei saptamani

HotNews.ro

Guvernul a aprobat marti bugetul de venituri si cheltuieli pe 2012 pentru Fondul de Mediu. Astfel, pentru programul „Rabla” s-au alocat intr-o prima faza 114 de milioane de lei, iar pentru programul „Casa Verde” 90 de milioane de lei. Bugetul programului Rabla va putea fi suplimentat in functie de cerere, in functie „de cum evolueaza piata”, a declarat ministrul mediului, Laszlo Borbely. In 2012, programul se va desfasura „pe acelasi sistem” ca anul trecut, prin cumularea a trei vouchere de casare a masinilor vechi. Borbely crede ca programul ar putea demara in trei saptamani.

Ministrul Mediului a declarat ca in anul 2012 continua derularea Programului pentru Innoirea Parcului Auto (Programul Rabla), pentru care este alocata suma de 114 milioane de lei (echivalenta pentru 30.000 de masini), urmand ca aceasta suma sa fie suplimentata pe parcursul anului, in functie de cerintele pietei. Programul va continua in aceeasi forma ca si in anul 2011, cetatenii avand posibilitatea sa obtina si sa utilizeze cumulat pana la trei vouchere valorice de cate 3800 de lei, pentru achizitionarea unui autovehicul nou.

Laszlo Borbely a precizat ca incepand cu anul 2010, de la schimbarea sistemului de acordare a voucherelor, pana in prezent, prin intermediul Programului Rabla, au fost casate aproximativ 300.000 de masini si au fost achizitionate aproximativ 100.000 de masini noi.

  • „Bugetul Fondului de mediu inseamna investitii verzi, inseamna continuarea unora si, evident, lansarea acelor proiecte care sunt anuale, dar depind de bugetul Fondului de mediu. Pentru finantarea acestor proiecte sunt 824 de milioane de lei credite bugetare si 1,5 miliarde de lei credite de angajament”, a declarat Laszlo Borbely

De asemenea, ministrul Mediului a anuntat ca pentru Programul Casa Verde – care se adreseaza atat familiilor, cit si persoanele juridice – sunt alocati pentru 2012, de la bugetul Fondului de Mediu, 90 de milioane de lei. Laszlo Borbely a precizat ca 43.000 de familii au beneficiat, in anul 2011, de acest program, fiecare dintre familii primind in jur de 6.000-8.000 lei.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/player’; if(typeof flowplayer == ‘undefined’) { document.write(”); document.write(”); } var domain = document.domain; var domain_split = domain.split(‘.’); var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1]; document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/7c327981c5509a0b1066c4c641feed32/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”)); content channel

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro