Sari direct la conținut

Roberta Anastase: Nu s-a discutat in PDL despre schimbarea mea de la sefia Camerei Deputatilor

HotNews.ro
Roberta Anastase, Foto: Agerpres
Roberta Anastase, Foto: Agerpres

Presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a sustinut miercuri seara, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca, in mod categoric, nu s-a discutat in cadrul partidului despre schimbarea sa din functie, in contextul in care, zilele trecute, presa a relatat, pe surse, ca PDL ar pregati inlocuirea acesteia de la sefia Camerei.

Cu privire la faptul ca USL a anuntat ca nu va renunta la greva parlamentara daca Puterea nu indeplineste mai multe conditii, printre care si retragerea ei din fruntea Camerei Deputatilor, fiind acuzata ca a fraudat votul in plen la Legea pensiilor, Roberta Anastase a declarat ca ea „nu este o miza” si ca intreg demersul a fost instrumentat de Dan Voiculescu.

„El a facut tot demersul in justitie in tot ceea ce priveste votul pe Legea pensiilor, iar in acest sens s-au pronuntat Curtea Constitutionala, Parlamentul, Parchetul General si Inalta Curte… acum poporul poate sa aleaga (n.r. cine are dreptate), toate aceste institutii sau Dan Voiculescu”, a spus Anastase.

Intrebata daca la nivelul PDL s-a discutat despre posibilitatea de a fi schimbata de la conducerea Camerei Deputatilor, asa cum au relatat anumite site-uri de presa „apropiate puterii”, Anastase a raspuns: „Categoric nu”.

Totodata, ea a sustinut ca nu crede ca au existat colegi din PDL care sa fi vorbit public despre demisia ei de la sefia Camerei Deputatilor: „Genul asta de informatii pe surse le putem considera oricum”.

Marti, B1 TV a relatat, citand surse din coalitia de guvernare, ca presedintele Senatului, Vasile Blaga, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, premierul Mihai Razvan Ungureanu si mai multi lideri ai UNPR au participat la o intalnire la Palatul Victoria, scopul acesteia fiind pregatirea debarcarii Robertei Anastase, in conditiile in care Opozitia insista asupra grevei parlamentare, in ciuda schimbarii Guvernului. B1 TV a mai scris ca, potrivit acelorasi surse, cei de la UNPR ar vrea ca Marian Sarbu sa preia pozitia care ar urma sa fie eliberata de Roberta Anastase.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro