Sari direct la conținut

Business Report: Cum alegi un depozit sigur care aduce castiguri mari; Bancherul de anduranta, la birou dar si in timpul liber; Ce costa mai mult decat Grecia, Razboiul Civil din SUA sau Marele Zid Chinezesc

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Bancherul de anduranta, la birou dar si in timpul liber. Ideea de a juca golf este asociata cu cea de sport nobil, practicat de bancheri si de oamenii cu bani. Era moderna schimba insa preferintele: sporturile de anduranta se potrivesc mai bine bancherilor din ziua de azi. Muntele trebuie privit de cele mai multe ori ca o metafora: trebuie sa urci foarte multi munti interiori ca sa poti urca un munte adevarat”, spune Emilian Croitoru, director adjunct al directiei corporate BCR, incercand sa gaseasca legatura dintre munca pe care o duce zi de zi si tendinta de a se perfectiona si autodepasi. Desi cele mai populare sporturi practicate de bancheri par sa fie cele asa-zis nobile, golful si tenisul de camp, o tendinta serioasa in randul bancherilor romani este orientarea catre maraton si triatlon, acel „om de fier” – Iron Man- care poate alerga kilometri, inota in ape inghetate, poate urca inaltimi pe bicicleta sau cuceri cele mai inalte culmi din lume, scrie Capital.

Cum alegi un depozit sigur care aduce castiguri mari. Presiunile pe care le pun actionarii pe banci sa-si asigure finantare de pe piata locala, deci prin depozite atrase de la romani, i-a determinat pe multi creditori sa creasca dobanzile la economii. BCR, RBS, CEC, Credit Europe Bank au majorat de la inceputul anului dobanzile oferite la lei sau valuta. Cele mai mari dobanzi pentru economiile la termen in moneda nationala ajung acum la 7,5%, potrivit Conso.ro, ATE Bank, Piraeus Bank, Banca Romaneasca, Banca Feroviara si Banca Transilvania, conducand clasamentul, informeaza EVZ.

Goana dupa cupon: a prins teren turismul la pret redus. Nascute in vremuri de criza, cand fiecare banut este atent administrat, atat de companii, cat si de consumatori, site-urile de reduceri au cunoscut un ritm de dezvoltare uluitor, piata de profil numarand in prezent circa 200 de jucatori. Doar pe serviciul de monitorizare Facebrands.ro sunt prezente peste 181 de site-uri de profil. Din activitatea site-urilor de reduceri, toate partile implicate au de castigat mai mult sau mai putin: companiile isi fac reclama, isi vand produsele si atrag noi clienti, intermediarii incaseaza procente cuprinse intre 10% si 20% din incasari, iar clientii fac economii, anunta Capital.

Ce costa mai mult decat Grecia, Razboiul Civil din SUA sau Marele Zid Chinezesc. Apple a atins joi un nou record pe bursa din Statele Unite, de 400 miliarde de dolari, astfel ca valoarea de piata a companiei depaseste PIB-ul Greciei, costurile Razboiului Civil din SUA, Marelui Zid Chinezesc, programului spatial Apollo sau comertul ilegal cu droguri la nivel mondial, relateaza Mediafax. Apple a inchis sedinta de joi la o capitalizare de 398 miliarde de dolari, usor sub maximul atins pe parcursul zilei, insa tot valoreaza mai mult decat PIB-ul Greciei, Austriei, Argentinei sau Africii de Sud, potrivit CNN. Apple depaseste chiar si Razboiul Civil din SUA, ale carui costuri au fost estimate la 75-80 de miliarde de dolari. Integral in Gandul.

Grupul Dexia, investigat pentru manipularea pretului actiunilor. Procuratura din Bruxelles a deschis o investigatie penala privind posibila manipulare a pretului actiunilor de catre grupul financiar Dexia, inainte ca acesta sa fie salvat de la faliment in octombrie, de Franta, Belgia si Luxembourg, transmite Reuters, potrivit Mediafax. Investigatia are loc in urma unei reclamatii din partea unei asociatii a consumatorilor, Dolor, care a mai lansat in trecut procese colective. Potrivit asociatiei, conducerea Dexia a supraevaluat soliditatea financiara a grupului, in iunie si iulie, desi cunostea problemele existente, scrie Bursa.

Analistii: Riscul de default al Portugaliei este in crestere. Portugalia traverseaza o perioada „cu adevarat critica”, dar mizeaza pe exporturi pentru relansarea economiei, a declarat, ieri, premierul Pedro Passos Coelho, in conditiile in care randamentele obligatiunilor au crescut continuu, in perioada 16-20 ianuarie, la niveluri record sporind riscul de default. „Traversam o perioada critica, un climat de instabilitate si insecuritate legata de viitorul Europei si implicit al Portugaliei”, a afirmat Coelho in Parlament, informeaza AFP, potrivit Mediafax. Domnia sa a afacut referire la noi probleme venite din Grecia si din partea „unei agentii de rating”, informeaza Bursa.

Patru scenarii pentru reinventarea Europei. Criza euro ascunde o alta provocare fundamentala, mult mai mare: prabusirea sistemului politic al Uniunii Europene. Obsesiile institutiilor tehnocrate nu au facut decat sa provoace si mai mult populism, iar liderii europeni sunt acum incapabili sa rezolve criza euro pentru ca ei pot doar forta solutii neadecvate prin labirinturile Tratatului de la Lisabona, apreciaza Mark Leonard, director al think-tankului britanic European Council on Foreign Relations (ECFR), relateaza Money.ro

Ce branduri de lux se gandesc sa vina in Romania. Branduri de lux precum Prada, Tiffany si Bottega Veneta ar putea intra pe piata din Romania in 2013, potrivit unei analize realizate de compania de consultanta din domeniu CPP Luxury Industry Management Consultants Ltd. Celebra companie italiana de moda specializata in articole de lux, Prada, ia in calcul anul 2013 pentru a intra pe piata din Romania. Cel mai probabil, va fi o unitate operata chiar de grup. Potrivit CPP Luxury, un alt brand care isi va face prezenta pe piata autohtona in 2013 ar putea fi Tiffany, primul brand de bijuterii de lux din lume si unul dintre cele mai importante si mai vechi case de moda din Statele Unite ale Americii. Continuarea in Adevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro