Sari direct la conținut

Ministerul Mediului a trimis sute de mii de cetățeni la ANAF pentru o hârtie veche, deși are informațiile într-un program informatic

HotNews.ro
Lucian Heius, Foto: Hotnews
Lucian Heius, Foto: Hotnews

Ministerul Mediului ocupă timpul angajaților ANAF cu o hârtie veche (certificat de atestare fiscală), cerută la Casa verde, informație la care putea avea acces prin programul PatrimVen, susține Lucian Heiuș, președintele Fiscului.

„Nu vă supărați, vorbim deja de 2 ani de digitalizare și avem în serviciile fiscale municipale și orășenești un aflux de sute de mii de oameni care vin să-și ia un certificat de atestare fiscală pe persoană fizică. Trebuie să facă același lucru și la Primărie pentru că cei de la Mediu au pus în cerințe să aibă la dosar formatul ăla, hârtia aia veche”, a spus Heiuș, în cadrul unei conferințe organizată de Cursdeguvernare.ro.

  • „Păi, oameni buni, vrem să ne digitalizăm? Vrem să facem pași înainte?”

„Sunt sute de mii de oameni pentru 70.000 de proiecte. Se putea face foarte bine prin PatrimVen. Puteau să ia direct (cei de la Mediu n.r.)”, a precizat el.

  • „Noi am făcut asta cu peste 3 milioane de români care au primit acele carduri sociale. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ne-a trimis nouă fișerul cu cele peste 3 milioane de persoane. A fost verificat automat. S-a respins cine nu se încadrează. Nu a fost obligat nimeni să vină să ceară o adeverință”.

„Dacă avem (sistemul funcțional n.r.) nu-i păcat să pui pe drum sute de mii de oameni care creează o presiune asupra colegilor mei din ANAF care s-ar ocupa, poate, de altceva? Acum angajații ANAF trebuie să facă acel certificat, să-l semneze, să meargă la director. Nu mai vrem dosar cu șină, ne lăudăm că au apărut legi în care se spune „fără dosar cu șină” dar în continuare îl cerem pentru lucruri frumoase: Casa Verde”, a explicat Lucian Heiuș.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro