Sari direct la conținut

VIDEO Mega captură de cocaină într-un port italian. Drogurile erau ascunse printre banane și aveau ca destinație Armenia

HotNews.ro
Mega captură de cocaină în portul italian Gioia Tauro, Foto: Albano Angilletta / Zuma Press / Profimedia
Mega captură de cocaină în portul italian Gioia Tauro, Foto: Albano Angilletta / Zuma Press / Profimedia

Poliția din sudul Italiei a anunțat marți că a confiscat 2.700 kg de cocaină extrem de pură ascunsă în două containere frigorifice care conțineau banane ce fuseseră expediate din Ecuador, transmite Reuters.

Marfa găsită în portul calabrez Gioia Tauro ar fi valorat peste 800 de milioane de euro pe piața ilegală a drogurilor, a precizat într-un comunicat Guardia di Finanza.

Transportul provenea din Guayaquil, în Ecuador, iar destinația finală era Armenia, prin portul Batumi din Georgia, de la Marea Neagră.

Drogurile au fost descoperite în containerele de 12 metri grație unor scanere specializate, ajutate de un câine de urmărit pe nume Joel, a adăugat poliția.

Poliția a precizat că a mai găsit în ultimele zile alte 600 kg de cocaină în containere cu fructe din Ecuador, care erau transportate prin Gioia Tauro. Aceste transporturi erau destinate altor părți ale Italiei, Croației, Greciei și Georgiei, a adăugat poliția.

În Calabria se află ‘Ndrangheta, care a înlocuit Cosa Nostra din Sicilia ca fiind cea mai puternică organizație mafiotă din Italia și care joacă un rol central în comerțul cu droguri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro