Sari direct la conținut

Ministrul austriac de Finante: Un colaps al monedei unice europene nu ar fi in avantajul nimanui

HotNews.ro

Un colaps al monedei unice europene nu ar fi in avantajul niciunuia dintre cei 17 membrii ai zonei euro, iar statele aflate in dificultate trebuie sa-si puna finantele in ordine pentru a readuce stabilitatea in aceasta regiune, a declarat Maria Fekter, ministrul austriac de Finante, citata de CNBC.

Ea a mai aratat ca ministrii de Finante din zona euro lucreaza din greu pentru a evita un colaps al euro.

„Dezmembrarea zonei euro ar fi doar in avantajul celor care speculeaza cu privire la un colaps. Nu ajuta populatia, nu ajuta politicienii, nu ajuta statele”, a mai spus oficialul austriac.

„Nimeni nu vrea sa se produca un colaps sau o prabusire, o situatie instabila precum o intrare in incapacitate de plata. Asa ca ne straduim sa stabilizam economia zonei euro”, a adaugat Maria Fekter.

Ea a precizat ca la summit-ul liderilor europeni din data de 9 decembrie vor fi discutate propunerile de modificare a tratatului Uniunii Europene, pentru a gasi o solutie la criza datoriilor suverane din zona euro.

„Trebuie sa avem o mai buna coordonare si o mai mare disciplina fiscala. Toate aceste tari care au probleme cu datoriile ar trebui sa isi faca temele”, a spus Fekter.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro