Sari direct la conținut

VIDEO Rick Perry gafeaza in timpul dezbaterii candidatilor republicani – nu isi aminteste ce agentie guvernamentala vrea sa desfiinteze: "Nu pot. Ups!"

HotNews.ro
Rick Perry, in timpul dezbaterii din Michigan, Foto: Reuters
Rick Perry, in timpul dezbaterii din Michigan, Foto: Reuters

Rick Perry, candidat pentru nominalizarea republicanilor la cursa prezidentiala, a facut miercuri seara o gafa dezbatuta pe larg in SUA, in timpul dezbaterii electorale din Michigan, informeaza BBC. Intrebat ce agentii guvernamentale vrea sa desfiinteze, guvernatorul Texasului a numit doua, insa nu si-a putut-o aminti pe cea de-a treia, renuntand intr-un final: „Nu pot. Ups!”. Perry a afirmat ulterior ca gafa nu ii va afecta imaginea, pentru ca toata lumea greseste.

Perry este unul dintre candidatii vazuti cu cele mai multe sanse la investitura republicanilor pentru confruntarea prezidentiala cu Barack Obama in 2012.

Miercuri seara, Perry a afirmat ca ar renunta la trei agentii federale din guvern, insa nu a putut enumera decat doua: „Comert, Educatie si – care e a treia?”

Desi a cautat prin notitele cu care venise, nu a reusit sa gaseasca raspunsul. Contracandidatul sau, Mitt Romney, a intervenit si i-a sugerat raspunsul: Agentia pentru Protectia Mediului – foarte nepopulara in randul conservatorilor.

„Iata, EPA,” a spus guvernatorul, insa a recunoscut imediat dupa ca nu despre ea era vorba.

„Deci nu puteti sa o numiti pe a treia?” l-a intrebat unul dintre moderatorii dezbaterii CNBC.

„A treia agentia pe care as desfiinta-o: educatia, comertul…Nu pot, pe a treia, nu pot. Scuze. Ups,” a admis Perry.

El si-a amintit dupa 10 minute ca este vorba de departamentul pentru Energie.

Ulterior, Perry a glumit cu jurnalistii: „Ma bucur ca mi-am luat cizmele astazi, chiar m-am afundat in seara asta”.

Raspunzand unor comentarii prin care gafa sa era vazuta ca dezastruoasa pentru sansele la candidatura, Perry a afirmat ca nimeni nu este perfect, toti oamenii gresesc si chiar ca o greseala il poate umaniza, potrivit CBS News.

„Cu totii facem greseli. Sunt un om. Si ce s-a intamplat a fost ca am avut un lapsus. Mi-au venit in cap atatea agentii incat am uitat ca este vorba de Departamentul pentru Energie,” a spus Perry.

„Recunosc, nu sunt cel mai bun in dezbateri, cel mai priceput politician pe o scena … O gafa nu va face sau desface o campanie”, a adaugat guvernatorul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro