Sari direct la conținut

Business Report: Unde sunt banii omenirii? Patru tari detin peste o treime din rezervele valutare globale; Piata apartamentelor din tara a ramas stabila in ultimele 12 luni, pretul mediu nu a depasit 1.000 euro/mp; Diferenta dintre un om de afaceri si un miliardar; Cele mai mari falimente din istoria Americii

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Jean-Claude Juncker: Grecia poate intra in faliment. Grecia ar putea intra in faliment daca populatia va vota, in cadrul unui referendum, impotriva pachetului de sprijin aprobat recent de Uniunea Europeana pentru aceasta tara, avertizeaza presedintele Eurogroup, luxemburghezul Jean-Claude Juncker. Oficialul european a aratat, insa, ca este foarte important cum va fi formulata intrebarea in cadrul referendumului, scrie Bursa.ro.

Unde sunt banii omenirii? Patru tari detin peste o treime din rezervele valutare globale. Grupul tarilor BRIC, adica Brazilia, India, Rusia si China aduna in rezervele lor internationale, constand in principal in dolari si euro, aproape 5.000 de miliarde de dolari insemnand aproximativ 37% din rezervele valutare ale tuturor celor 96 de state care conteaza in lume Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau tarile membre ale zonei euro in frunte cu gigantii francezi sau germani pot fi trecute la categoria „altii” atunci cand vine vorba despre rezervele valutare pe care le detin. Nici macar Japonia, care ani la randul a dominat topul, nu se mai afla pe primul loc. Iar intr-o lume in care lipsa de lichiditati este din ce in ce mai acuta, rezervele conteaza din ce in ce mai mult, anunta Capital.ro.

Cele mai mari falimente din istoria Americii. Top 10. Acum cateva zile, un alt nume mare, MF Global, a ingrosat lista companiilor americane care au cerut falimentul. Iata un top al celor mai mari 10 falimente americane. Thornburg Mortgage: active de 24,4 miliarde de dolari. Specializata in furnizarea de imprumuturi imobiliare de valori mari, Thornburg Mortgage a cerut protectia in fata creditorilor la data de 1 mai 2009. Avea active de 24,4 miliarde si datorii de 24,7 miliarde, informeaza Money.ro.

Piata apartamentelor din tara a ramas stabila in ultimele 12 luni, pretul mediu nu a depasit 1.000 euro/mp. Preturile imobilelor de locuit din majoritatea marilor orase s-au mentinut sub 1.000 euro/mp, manifestand totodata o stabilitate uimitoare intr-un an caracterizat prin mentinerea uneia dintre cele mai scazute cote de incredere in piata de consum. Astfel, la Brasov, Timisoara, Constanta sau Ploiesti preturile apartamentelor variaza in prezent intre 780 si 980 euro/mp, niveluri cu cel mult 6% mai mici fata de situatia de acum un an de pe piata imobiliara, scrie Financiarul.

Secretul milioanelor de pensii care ies in minus la buget. Restantierii la bugetul asigurarilor sociale de stat acumulasera datorii de circa 7,72 miliarde de lei pana la jumatatea acestui an. Din acesti bani, statul ar putea plati aproape zece milioane de pensii. Companiile care au restante la bugetul asigurarilor sociale de stat cumulau, la jumatatea anului, datorii de 7,72 miliarde de lei. In total, 159.609 contribuabili mari, mici si mijlocii figurau cu restante, potrivit datelor furnizate EVZ de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Valoarea unei pensii medii era, in luna iunie, de 776 lei. Asadar, restantele reprezentau echivalentul a zece milioane de pensii medii. Tot atunci, erau circa 5,5 milioane de pensionari, asa ca putem spune ca restantierii au acumulat datorii cu care ar putea achita toate pensiile timp de aproximativ doua luni, anunta EVZ.

Diferenta dintre un om de afaceri si un miliardar. Incredere, optimism, perseverenta, curaj si responsabilitate. Iata cateva dintre trasaturile fara de care un om de afaceri nu va ajunge niciodata in Topul „Forbes”. Ce spun miliardarii despre succesul lor? Dintre toti oamenii de afaceri din Romania, 500 au reusit sa paseasca dincolo de linie si sa intre in topul realizat anual de revista de business life „Forbes Romania”. Cum au reusit acest lucru? Cativa dintre miliardarii de top au dezvaluit redactorilor „Adevarul” secretul lor, la Gala „Forbes 500 Miliardari”, care a avut loc luni seara. Integral in Adevarul.

Rezervele valutare ale Romaniei au scazut in octombrie cu 1,4 miliarde de euro. Rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei au scazut cu 1,42 miliarde de euro, de la 33,62 miliarde de euro, la 30 septembrie 2011, la 32,198 miliarde de euro, la sfarsitul lunii octombrie. Banca Centrala a precizat intr-un comunicat de presa ca „majorarea in luna septembrie a rezervelor valutare cu circa 1,1 miliarde euro si scaderea aces-tora in luna octombrie cu 1,4 miliarde euro exprima variatiile ratelor de schimb ale dolarului american, lirei sterline si yen-ului japonez fata de euro si fluctuatiile fluxurilor de capital cu impact asupra rezervelor minime obligatorii in valuta ale institutiilor de credit”. Analistul Dragos Cabat, vicepresedintele CFA, ne-a declarat: „In conditiile in care platile scadente aferente datoriei publice in valuta au fost in luna octombrie de numai 114 milioane euro, iesirile de sume din rezerva valutara de 1,8 miliarde de euro se datoreaza in opinia mea mai ales reevaluarii detinerilor de obligatiuni de stat ale diverselor tari, scrie Bursa.ro.

Zonele din Bucuresti cu locuinte noi la preturi bune. Apartamentele noi sunt putin cautate de catre locuitorii Capitalei, deoarece preturile sunt destul de piperate, in ciuda ajustarilor din ultimii ani. Exista pe piata si oferte accesibile. In competitia pentru banii romanilor care se mai aventureaza la un credit imobiliar, apartamentele situate in blocuri ridicate in urma cu zeci de ani castiga lupta cu noile ansambluri rezidentiale, datorita pretului mai mic. Exista, insa, si ansambluri rezidentiale unde locuintele sunt ceva mai accesibile. Cele mai ieftine garsoniere si apartamente cu doua camere se afla in ansamblurile rezidentiale din vestul si din sudul Capitalei, unde o garsoniera de 35 mp poate fi achizitionata si cu circa 30.000 de euro, iar o locuinta cu doua camere poate costa de la 42.000 de euro in sus, anunta EVZ.

Iata noul Peugeot 208. Noul Peugeot 208, in versiuni cu 3 sau 5 usi, preia elemente stilistice de la conceptul HR1, prezentat la Salonul de la Paris de anul trecut. Mai mult, noul mini de la Peugeot rupe legatura, din punct de vedere al designului, cu predecesoarele 206 si 207. Chiar daca aspectul exterior este schimbat radical, cele mai spectaculoase noutati ale noului 208 se regasesc in habitaclu, in special la organizarea plansei de bord. Retine atentia in mod deosebit consola centrala proeminenta, cu un display de dimensiuni mari, care afiseaza informatiile de infotainment, informeaza 24auto.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro