Sari direct la conținut

Actionarii SIF Transilvania au aprobat vanzarea actiunilor BCR catre Erste

HotNews.ro

Actionarii SIF Transilvania au aprobat vanzarea participatiei detinute la Banca Comerciala Romana catre grupul austriac Erste, se arata intr-un raport emis BVB.

Astfel, actionarii societatii de investitii financiare au acceptat sa vanda 103 milioane actiuni BCR (vechi) la un pret de 1,0385 lei/titlu si un pachet de 33,25 milioane de actiuni BCR (actiuni aferente majorarii capitalului social din 2011) la un pret de 0,10 lei/actiune si sa schimbe 515,1 milioane de actiuni BCR cu actiuni Erste, la o rata de aport de 127,9583 actiuni BCR pentru o actiune Erste Group Bank nou emisa.

SIF Transilvania este unul dintre cele 4 SIF-uri cu care conducerea Erste Group a incheiat un acord in septembrie pentru preluarea unui pachet de 24,1% din actiunile BCR, estimat ca s-ar putea ridica la 435 milioane de euro.

Participatiunea Erste la BCR urmeaza sa creasca la 93,5% in urma preluarii celor patru pachete de la SIF Muntenia, SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania si SIF Oltenia. Actionarii SIF Muntenia au aprobat deja vanzarea actiunilor BCR catre grupul austriac.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro