Sari direct la conținut

Business Report: Afacerile cu diamante ale unui roman de 26 de ani; Staffan Nilsson, seful CES European: Nokia nu poate pleca fara sa-i pese de cei care au lucrat pentru ea; Chinezii isi retrag banii din banci… si nimeni nu stie pentru ce!

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Staffan Nilsson, seful CES European: Nokia nu poate pleca fara sa-i pese de cei care au lucrat pentru ea. Presedintele Comitetului Economic si Social European, Staffan Nilsson, a declarat, pentru EVZ, ca multinationalele trebuie sa respecte drepturile lucratorilor atunci cand isi muta productia. Seful Comitetului Economic si Social European (CESE), organ consultativ al UE, care reuneste atat reprezentantii mediului de afaceri, cat si ai angajatilor si ai societatii civile, spune ca tinerii sunt cei mai afectati de criza, ingrosand numarul somerilor. Integral in EVZ.

Cum castiga Amazon pierzand 10$ la fiecare Kindle Fire. Noua tableta lansata de Amazon arata ca gigantul american incearca o noua strategie pentru a castiga suprematia pe piata in crestere a tabletelor: conform presedintelui companiei, Jeff Bezos, Amazon nu va castiga din vanzarea tabletelor, ci din vanzarea continutului acestora. La prima vedere, noul produs al companiei Amazon, Kindle Fire, nu pare sa aiba mari sanse impotriva liderului de piata Apple si a tabletelor care folosesc sistemul de operare Android; ecranul multitouch al unui Kindle Fire are dimensiuni mai mici decat cel al unui iPad (numai 7 inch), mai putina memorie (doar 8 gigabyte), iar posibilitatile de folosire sunt restranse: Kindle Fire nu are camera foto sau microfon integrat si nu se poate conecta la internet decat prin tehnologia wireless, nu si prin retelele de telefonie mobila, scrie Romania Libera.

Chinezii isi retrag banii din banci… si nimeni nu stie pentru ce! Peste 1.100 de miliarde de renminbi – echivalentul a 172,5 miliarde de dolari – au parasit sistemul bancar chinezesc in luna iulie. Numeroase voci spun ca banii respectivi parasesc teritoriul chinezesc, chiar daca in statisticile oficiale nu se vad iesiri de capitaluri. Echivalentul a 2,5% din Produsul Intern Brut chinezesc a iesit din depozitele facute de companii si populatie in bancile chinezesti in cursul lunii iulie. Si au ramas in afara sistemului, pentru ca, in august, statisticile Bancii Centrale a Chinei (PBoC – People Bank of China), arata ca valoarea depozitelor populatiei a crescut cu doar 26 de miliarde de renminbi, chiar daca, in aceeasi luna chinezii au primit imprumuturi de 188 de miliarde de renminbi, informeaza Adevarul.

Businessul cu carti vechi se muta de la taraba pe internet. In trecut, cartile cele mai valoroase erau invelite pe cotoare cu o substanta aurie, protectie impotriva carilor si mucegaiului. Asa ca o carte cu marginile aurii este probabil valoroasa si veche, explica pe scurt „tehnologia” anticariatului un tanar antreprenor din domeniu. Ce inseamna sa vinzi carti vechi de jumatate de milion de euro intr-un an? Inseamna ca businessul tau este solid, dar nu a ajuns inca la maturitate. Este concluzia dialogului dintre Capital si Ovidiu Hanu, proprietarul Antic Exlibris, unul dintre cele mai cunoscute anticariate din Bucuresti, prezent pe piata din 1997. Cu mentiunea obligatorie ca valoarea vanzarilor nu provine exclusiv din comercializarea de carti vechi, relateaza Capital.

De ce au renuntat brokerii sa depuna oferte pentru vanzarea a 15% din Transelectrica. Cei mai multi dintre brokerii care s-au aratat interesati de oferta Transelectrica au renuntat in final sa depuna si o oferta concreta pentru a intermedia tranzactia, considerand ca pur si simplu nu se justifica din punct de vedere al business -ului sa mearga mai departe. Decizia de a renunta la licitatia pentru intermedierea vanzarii actiunilor Transelectrica este raspunsul brokerilor la conditiile impuse de statul roman, care i-ar fi putut pune in situatia de a scoate bani din buzunar fara ca statul sa isi asume vreun risc. Ministerul Economiei a primit ieri o singura oferta pentru intermedierea ofertei Transelectrica, de la consortiul format din BCR, Intercapital si Swiss Capital (fosta KBC Securities). Caiete de sarcini cumparasera si brokerii de la Raiffeisen, BRD si Alpha Finance. Integral in EconomicTimes.ro

Brevetele nationale si cele europene nu acopera in mod unitar intregul ansamblu al Pietei Interne. Sistemul de brevetare european este unul fragmentat si costisitor, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Europene, care a participat, pe 7 octombrie 2011, la Centrul InfoEuropa, la o dezbatere intitulata „Reforma sistemului de brevetare in Uniunea Europeana – cheia deblocarii potentialului inovativ al economiei europene”. „Aceasta se intampla, in principal, din cauza faptului ca brevetele nationale si cele europene asigura doar o protectie teritoriala, fara a acoperi intregul ansamblu al Pietei Interne, in mod unitar. Fragmentarea pietei unice pentru brevete are consecinte majore in materie de competitivitate a Europei fata de ceilalti actori economici majori de pe scena internationala (SUA, Japonia sau China)”, conform comunicatului citat, dupa cum scrie Bursa.

Afacerile cu diamante ale unui roman de 26 de ani. De mic a crescut in apropierea bijuteriilor. La 26 de ani, Cristian Alecu face parte dintr-o poveste deja clasica de antreprenoriat in familie. Tatal sau, Marian Alecu (nu, nu este vorba de fostul sef de la McDonald’s Romania, ci de fratele sau mai mic), este bijutier de la 16 ani si, impreuna cu sotia, conduce de cativa ani buni un business de bijuterii (productie si retail). Este vorba de singura fabrica de bijuterii nu doar din Romania, ci din sud-estul Europei, o parte din ele ajungand in cele patru magazine pe care familia le opereaza in Bucuresti. Cum de cele mai multe ori aschia nu sare departe de trunchi, nu e de mirare ca tanarul Alecu a ales calea tatalui. Din septembrie a.c. se ocupa de cel mai nou business al familiei, Diamond Boutique, un magazin dedicat exclusiv bijuteriilor cu diamante, anunta Money.ro

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro