Sari direct la conținut

Fuziunea companiilor Generali si Ardaf, aprobata de Comisia de supraveghere a asigurarilor

HotNews.ro
Marie Kovarova, CEO Generali Asigurari, Foto: Generali Asigurari
Marie Kovarova, CEO Generali Asigurari, Foto: Generali Asigurari

Actionarii Generali si Ardaf, precum si Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), au aprobat joi fuziunea celor doua companii, incepand cu 1 septembrie 2011, au anuntat reprezentantii celor doua firme de asigurari. Informatii suplimentare cu privire la procesul fuziunii, strategia noii companii si echipa de management vor fi furnizate in perioada imediat urmatoare, au mai spus acestia.

In luna februarie din acest an, grupul Generali a anuntat decizia ca cele doua firme sa fuzioneze pentru a crea o noua companie mai puternica, mai eficienta si mai performanta, respectiv Generali Romania. Noua companie va functiona pe piata cu doua marci independente, Generali si Ardaf.

In luna martie din acest an, Marie Kovarova, responsabil pentru operatiunile Grupului Generali in Romania a precizat pentru HotNews.ro ca se asteapta ca „finalizarea fuziunii sa aiba loc in cel de-al treilea sau al patrulea trimestru al lui 2011”.

Generali Asigurari si Ardaf au inregistrat impreuna anul trecut prime brute subscrise de peste 655 de milioane de lei, nivel ce reprezinta 7,8% din subscrierile intregii piete de asigurari care in 2010 au depasit 8,3 miliarde lei, conform datelor UNSAR.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro