Sari direct la conținut

Faze Tari: Turnul din Pisa a fost indreptat. Afla cat a durat procesul de restaurare; Germanii vor sa intezica butonul "Like" de pe Facebook; O americanca a purtat la nunta o rochie de mireasa de 127 de ani; La 12 ani, o americanca a rezolvat un caz pe care politia il clasase

HotNews.ro
Faze Tari, Foto: Colaj foto
Faze Tari, Foto: Colaj foto

O americanca a purtat la nunta o rochie de mireasa de 127 de ani! Alison Rinaldi a ales sa imbrace la nunta ei o rochie de 127 de ani, purtata inainte de alte patru mirese. Rochia are o reputatie excelenta, fiind purtata de alte patru femei din familia lui Alison, stra-strabunici, in 1884, 1941, 1975 si 1982. Se spune ca cele care poarta rochia de mireasa au parte de o casnicie lunga si fericita. Vestita rochie a fost imbracata de mirese doar la cununia religioasa, pentru petrecerea de nunta acestea alegandu-si alta vestimentatie, scrie Cancan.

Germanii vor sa intezica butonul „Like” de pe Facebook. Un comisar din Schleswig-Holstein, Germania, a decis sa interzica folosirea butonului „Like” de pe Facebook, deoarece acesta incalca legea germana si europeana privind protectia datelor. Toate institutiile de stat ar trebui sa-l elimine de pe site-urile lor, in caz contrar fiind nevoite sa plateasca o amenda: „Toate institutiile din Schleswig-Holstein trebuie sa inchida paginile pentru fanii de pe Facebook si sa scoata plug-in-uri sociale, cum ar fi butonul „Like” de pe site-urile lor „, a declarat oficialul german pentru protectia datelor. „Oricine viziteaza facebook.com trebuie sa se astepte ca vor fi urmariti timp de doi ani”, a adaugat el, potrivit ibtimes.com. Facebook sustine insa ca este in depina conformitate cu legile europene de protectie a datelor. „Noi respingem cu fermitate orice afirmatie ca Facebook nu este compatibil cu standardele UE privind protectia datelor,” a declarat compania intr-un comunicat, anunta Click.

Turnul din Pisa a fost indreptat. Afla cat a durat procesul de restaurare. Dupa ce ani de zile au existat temeri ca turnul din Pisa va cadea la un moment dat din cauza pozitiei sale mult prea inclinate, iata ca acum arhitectii au reusit sa rezolve problema. Monumentul din insorita Toscana a fost adus la pozitia initiala, din anul in care a fost construit, dupa opt ani de eforuri. In ultimii opt ani celebrul turn cu clopotnita, inclinat cateva zeci de centimetri, a facut parte dintr-un anevoios proces de restaurare. In cele din urma insa, inginerii au reusit sa-l indrepte cu 45 de centimetri, in plan vertical. Monumentul care parea ca sfideaza gravitatia a fost curatat si a fost suspus unei corectii partiale a inclinarii. Dupa aceasta opreatiune, faimosul turn, spun sepcialistii, va mai rezista inca 200 de ani de acum incolo. Inca de acum 20 de ani, clebra constructie dadea semne ca sta sa cada, iar arhitectii apreciau la acea vreme ca turnul se va prabusi in 2042. Exista si o explicatie: constructia era prea grea si prea inalta, in comparatie cu baza prea mica. Pentru a rezolva problmea, inginerii au drenat panza freatica de sub turn, au inlocuit solul si au fixat contragreutati, informeaza Libertatea.

Sticla de parfum de un milion de dolari. O companie americana a prezentat o sticla de parfum Golden Delicious cu totul iesita din comun. Aceasta costa nici mai mult, nici mai putin de un milion de dolari. Insa este vorba despre o creatie unicat. Sticla este facuta din aur galben si alb de 14 carate si, mai mult decat atat, este ornata cu 2.909 pietre pretioase, precum diamante, rubine si safire. Ineditul obiect se afla acum in turneu mondial, prin marile orase ale lumii, dupa care urmeaza sa fie vandut la licitatie. Suma obtinuta din vanzarea pretioasei sticle de parfum va fi donata organizatiei „Action Against Hunger”, care se ocupa de furnizarea hranei pentru milioane de oameni din zonele sarace ale planetei, scrie Cancan.

La 12 ani, o americanca a rezolvat un caz pe care politia il clasase. Fata in varsta de 12 ani a rezolvat un caz de jaf pe care politistii unei sectii din Atlanta l-au clasat. Ea a gasit indicii pe care detectivii nu le-au luat in calcul. Jessica Maple a inceput investigatiile proprii dupa ce politia a inchis cazul in care casa bunicii sale fusese sparta. „Geamurile au fost sparte. S-au gasit amprente pe geamuri. Totul era ravasit”, a precizat adolescenta. Pustoaica a gasit ceva indicii si a fost surprinsa sa intalneasca mobila bunicii ei la vanzare intr-un magazin. Toata prada hotilor se afla la taraba in acest magazin. „Nu prea au gandit-o”, a comentat tanarul detectiv. Ea a reusit sa-l convinga pe managerul acelui magazin sa-i dea copiile actelor de indentitate ale celor doi hoti. Si-a vazut de drum si a mersa la unul dintre raufacatori acasa, insotita de mama sa. Intr-un final, hotul a marturisit fapta pe care a comis-o. Curios e ca desi fetita a rezolvat cazul, hotii nu au fost arestati, anunta Click.

Isterie in doua tari! 10.000 de euro pentru cine o gaseste pe vacuta Yvonne! O adevarata isterie s-a declansat in Germania si in Austria dupa disparitia vacutei Yvonne, in varsta de sase ani, pe care stapanii nu au mai gasit-o in tarcul ei in urma cu trei luni. Yvonne a disparut in padure, in apropiere de Zangberg, un sat aflat la 100 km de Munchen, Germania. Potrivit cotidianului Bild, autoritatile locale au incercat s-o atraga pe vacuta, trimitan- du-i in padurea unde se crede ca ar sta ascunsa pe sora ei, Walraut, pe fiul ei, Friesi, si chiar pe cel mai seducator si potent taur din Germania, pe nume Ernst, insa vaca a ramas indiferenta. Si ziarul Bild i-a motivat puternic pe oameni sa mearga sa o caute, oferind o recompensa uriasa, de 10.000 de euro. Motivul? Vacuta Yvonne e agitata si reprezinta astfel un real pericol pentru soferii care circula in zona. Dupa anuntarea recompensei, soferii si localnicii au inceput sa caute vaca, unii dintre ei anuntand ca sunt pe cale sa o gaseasca pe Yvonne, pentru ca au descoperit balega proaspata de-a lungul unei carari, semn ca rumegatoarea e in viata, informeaza Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro