Sari direct la conținut

Taiwan ordona GlaxoSmithKline sa retraga de la vanzare siropul pentru copii Augmentin

HotNews.ro

Autoritatile din Taiwan au ordonat grupului farmaceutic britanic GlaxoSmithKline (GSK) sa retraga de la vanzare siropul pentru copii Augmentin, in care a fost detectat un nivel excesiv de ftalati, a anuntat sambata televiziunea TVBS, preluata de AFP.

Aceasta retragere de la vanzare a siropului, care vine dupa o masura similara introdusa vineri de guvernul din Hong Kong, a fost decisa de ministerul sanatatii, a precizat televiziunea citata.

Siropul, produs de o fabrica a GSK din Franta, contine de doua ori mai mult DIDP, un ftalat (aditiv PVC), decat nivelul maximal stabilit de Uniunea Europeana pentru produsele alimentare, a precizat un purtator de cuvant al guvernului din Hong Kong.

GSK „nu a reusit sa demonstreze lipsa de pericol a produsului”, a explicat acesta. „Pericolul pentru sanatatea publica nu poate fi exclus la acest stadiu”, a adaugat el, precizand ca un consum prelungit al unui asemenea nivel de ftalati este susceptibil sa aiba efecte adverse asupra ficatului.

GSK a precizat ca se va supune deciziei, dar a pus sub semnul intrebarii necesitatea retragerii medicamentului de pe piata. „Nu suntem de acord 100% cu calculul limitelor de securitate a medicamentelor, va trebui sa clarificam acest lucru cu autoritatile”, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al laboratorului din Hong Kong.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro