Sari direct la conținut

Studiu: Nazistii au instruit cainii sa vorbeasca si sa scrie pentru a castiga cel de-al Doilea Razboi Mondial

HotNews.ro

Potrivit cercetarilor facute de Dr. Bonderson, de la Universitatea din Cardiff, germanii considerau ca un caine este aproape la fel de inteligent ca un om si pornind de aici au incercat sa creeze o armata canina care sa „vorbeasca”. Asa ar fi aparut experimentul Wooffan SS, centrat pe scoala canina Tier-Sprechschule ASRA, localizata in Leutenburg, langa Hanovra. Scoala a fost infiintata in anii ’30 si a continuat sa existe si in timpul razboiului fiind condusa de Margarethe Schmitt cu ajutorul mai multor psihologi veterinari, anunta The Telegraph.

Cainii pregatiti in aceasta scoala au fost recrutati din intreaga tara pentru a fi invatati sa comunice cu stapanii lor SS. Cainii trebuiau sa ajunga la nivelul in care sa poata lucra ca orice soldat la paza lagarelor de concentrare in incercarea reducerii personalului uman din acesta zona. Au fost raportate rezultate uimitoare: unii caini ar fi invatat sa recunoasca literele si sa formeze cuvinte, altii ar fi putut sa imite vocea umana sau chiar sa vorbeasca.

Primul catel instruit a fost Rolf, un airedale terier care comunica prin batai cu membrele intr-o tabla. Fiecare litera era subsituita de un anumit numar de batai. Rolf a invatat limbi straine, facea aprecieri despre religie, scria poezii. Rolf si-ar fi exprimat dorinta de a se inrola in armata pentru ca nu-i placeau francezii.

Kurwenal, un caine rasa Dachschund comunica folosind un anume latrat pentru fiecare litera si intentioneaza sa il voteze pe Hindenburg. Un pointer german pe nume Don imita vocea umana spuanad „Mi-e foame! Dati-mi prajituri”. Un alt catel care ar fi fost intrebat „Cine este Adolf Hitler?” ar fi raspuns „Mein Fuhrer”, se arata in studiul profesorului Bonderson.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro