Sari direct la conținut

VIDEO Un MiG-31 rusesc s-a prăbușit într-un lac din regiunea Murmansk

HotNews.ro
Avion de lupta MiG-31, Foto: TASS / ddp USA / Profimedia
Avion de lupta MiG-31, Foto: TASS / ddp USA / Profimedia

Un avion de vânătoare MiG-31 s-a prăbușit într-un lac din regiunea Murmansk aflată în nordul Rusiei, după ce la bordul său a izbucnit un incendiu, anunță TASS.

„În timpul executării unui zbor planificat, unul dintre motoarele MiG-31 a luat foc, după care a căzut. Potrivit datelor preliminare, avionul s-a prăbușit în lac”, citează TASS o sursă din cadrul forțelor de ordine ruse.

„Piloții au fost probabil ejectați. Martorii oculari spun că au văzut doi parașutiști în zona accidentului”, a adăugat aceeași sursă.

Ministerul rus al Apărării a confirmat informațiile despre prăbușirea avionului, afirmând că piloții au reușit să se catapulteze”.

Baza, unul dintre cele mai populare canale de știri din Rusia, afirmă că piloții au fost salvați deja, informație neconfirmată oficial.

Noul accident vine la puțin peste o lună după ce un alt avion de vânătoare rusesc, un model Su-25, s-a prăbușit în regiunea Belgorod din vestul Rusiei. În incidentul respectiv pilotul avionului și-a pierdut viața, potrivit ministerului rus al Apărării, care a invocat o „defecțiune tehnică”.

Însă un incident mult mai grav a avut loc în data de 17 octombrie a anului trecut, când un avion vânătoare-bombardament supersonic Su-34 s-a prăbuşit într-un bloc de locuințe din Yeysk, oraș din regiunea Krasnodar aflată în sudul Rusiei.

Cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața în urma accidentului respectiv.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro