Sari direct la conținut

Marti: Moneda euro creste usor in raport cu dolarul, continuand tendinta de luni

HotNews.ro

Euro este in usoara crestere in raport cu dolarul, marti, dupa aprecierea de luni, dar investitorii raman prudenti in contextual in care BCE ar putea creste in aprilie dobanda de referinta.

In jurul orei 06:00 GMT (09:00 la Bucuresti), euro a fost la 1,4115 dolari fata de 1,4092 dolari luni seara. Euro a fost, de asemenea, pe apreciere fata de yenul japonez la 115,24 unitati fata de 115,16 yeni, luni seara.

Dolarul a pierdut teren in fata monedei japoneze la 81,64 yeni fata de 81,71 unitati, luni.

„Investitorii raman, pentru moment, pe piata, incercand sa vada si sa evalueze impactul unei eventuale rate a dobanzii mai mari, pentru ca un euro puternic nu ar fi foarte bun pentru economie chiar acum”, a declarat pentru AFP, Simon Teo, de la Phillip Futures din Singapore.

Analistul a adaugat ca o inasprire brusca a politicii monetare ar putea afecta atat exporturile, cat si deficitele din tarile cel mai vulnerabile.

Pietele financiare se asteapta ca BCE sa majoreze, la urmatoarea sedinta din 7 aprilie, dobanda de politica monetara, de la minimul record de un procent acum. Presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, a declarat recent ca o majorare a costului creditului este „posibila”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro