Sari direct la conținut

​INTERVIU Totul despre otite. Dr. Armand Agache, medic ORL: “Oamenii isi maltrateaza aparatul auditiv folosind excesiv betisoare de ureche. Nu betisoarele sunt periculoase, ci mana care le foloseste”.

MedLive.ro
Inotul este benefic la orice varsta, dar atentie la apa din piscine, Foto: MedLive.ro
Inotul este benefic la orice varsta, dar atentie la apa din piscine, Foto: MedLive.ro

Mersul la piscina se poate transforma in anumite situatii dintr-un prilej de relaxare intr-un factor favorizant al otitei. Desi aceasta boala este cel mai des intalnita in randul copiilor, ea poate afecta si adultii. Din pacate, “cultura medicala a oamenilor este destul de modesta si, in consecinta, nu recunosc anumite semne de agravare ale bolii de care sufera”, este de parere dr. Armand Agache, care incurajeaza pacientii sa nu se mai adreseze farmacistului atunci cand au o problema de sanatate, ci sa consulte cat mai curand un medic specialist.

Citeste intregul articol si comenteaza pe MedLive.ro.

Pe scurt:

  • Simptomele otitei: durere persistenta, scaderea auzului, scurgeri de lichide din ureche.
  • Automedicatie: oamenii merg la farmacist, care le ofera medicamente fara legatura cu boala respectiva.
  • Urechea are un sistem de auto-curatare. Folosirea inadecvata a mijloacelor de igienizare a urechii – precum betisoarele – poate fi daunatoare.
  • Complicatiile otitei: scaderea auzului, repetate infectii locale, mastoidita, otomastoidita, infectii cerebrale, infectii locale, tromboza de sinus cavernos etc. Unele dintre aceste complicatii sunt foarte grave si pot avea un sfarsit neprevazut, chiar fatal.
  • Infectiile otice sunt legate de infectii ale nasului sau de asa numitele rinosinuzite.
  • Tratamentul include manevre locale de aspiratie, administrarea de medicamente topice locale cu caracter antiinflamator, antibiotice locale plus tratamentul general medicamentos cu antiinflamator cu antihistaminic. Complicatiile grave se trateaza chirurgical.

Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.

Dr. Armand Agache este medic primar ORL in cadrul Life Memorial Hospital, Bucuresti.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro