Sari direct la conținut

Peste zece companii romanesti vor participa la targul de tehnologie CeBit Hanovra

HotNews.ro

Peste zece companii romanesti vor participa la cel mai important targ european de tehnologie, CeBit Hanovra care incepe in 2 martie, arata un comunicat al Asociatiei Nationale a Industriei de Software (ANIS). Printre companii se numara producatorul tabletei AllView dar si cel al GPS-urilor Smailo. ANIS spune ca industria de IT s-a redresat anul trecut, fata de scaderea dura din 2009 si sustine ca a crescut si interesul investitorilor straini.

Companiile romanesti care participa la CeBit sunt:

Allview

AMBO Software

Arobs Transilvania Software

Avangate

Codespring

Contico Technologies

Direct Vision

ENEA Services Romania

Feper

iQuest Technologies

IT Six Global Services

MosaIQ

Pentalog

Prodinf Software

Romsoft

Ropardo

Exportatorii romani de software estimeaza redresarea cifrei de afaceri a sectorului, dupa scaderea pronuntata din 2009, la nivelul intregii industrii, sustine asociatia, intr-un comunicat de presa.

Declaratii recente din partea companiilor prognozeaza si o evolutie interesanta a pietei muncii, odata cu cresterea numarului de posturi anuntate pentru recrutare. Aceasta evolutie este o consecinta directa a cresterii proiectelor in care sunt implicate companiile romanesti in ultimul an, atat ca volum, cat si ca numar.

Pe parcursul lui 2010, mai multe companii romanesti au anuntat cresteri semnificative ale operatiunilor – atat ale proiectelor castigate, cat si ale investitiilor. Mai multe companii si-au extins prezenta regionala si si-au consolidat pozitia pe piata de tehnologie Est si Central Europeana.

Interesul investitorilor straini pentru companiile romanesti este din nou in crestere, fapt confirmat si prin anunturile recente referitoare la deschiderea unor birouri de reprezentare sau centre de dezvoltare ale unor companii multinationale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro