Sari direct la conținut

Analiza WBS: Pietele europene au incheiat saptamana in crestere

HotNews.ro

Pietele europene au incheiat saptamana in crestere, corectiile de la finalul zilei nereusind sa elimine avansul realizat in restul sesiunii de tranzactionare. Principala stire macroeconomica pozitiva a zilei, care a contribuit semnificativ la optimismul investitorilor, a fost legata de cresterea peste asteptari a increderii din mediul de afaceri german.

Indicele publicat de institutul Ifo pentru reprezentarea mediului de afaceri german a avansat in ianuarie la cel mai ridicat nivel de la inceperea publicarii statisticilor pentru Germania reunificata in 1991.

Indicele reprezentand increderea din mediul de afaceri a avansat pana la 110.3 de la 109.8 in decembrie (valoare revizuita de la 109.9), depasind asteptarile de evolutie stationara ale analistilor; indicele reprezentand opinia pentru conditiile economice actuale a coborat la 112.8 de la 112.9 (asteptari de crestere la 113.2), in timp ce indicele asteptarilor pentru perioada urmatoare a avansat la 107.8 de la 106.8 in decembrie.

Vanzarile retail din Marea Britanie au suferit in decembrie cea mai mare scadere lunara inregistrata pentru aceasta luna, declinul de -0.8% depasind asteptarile de -0.2%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro