48 de ore pe HotNews.ro: Saul Landau, cineast castigator al premiului Emmy: America a avut sansa ei, insa a dat-o in bara Reguli preferentiale pentru parlamentari si primari / Cum poti ajunge avocat definitiv dupa un mandat politic; Cum se obtine certificatul energetic si cat castigi daca stii sa negociezi
Parlamentarii, primarii, viceprimarii si presedintii de consilii judetene care sunt avocati stagiari si care au exercitat cel putin un mandat pot deveni, la cerere, avocati definitiv, potrivit unui amendament la Legea Avocaturii aprobat recent in Parlament. Legea a fost promulgata de presedintele Traian Basescu pe 20 decembrie si a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei cateva zile mai tarziu. Modificarea legii in acest sens a fost facuta la propunerea deputatilor PDL, Daniel Buda si Gabriel Andronache. Amendamentul a fost adoptat cu 226 de voturi „pentru” si 17 „impotriva”, dupa ce un alt amendament similiar, propus de UNPR-istul Eugen Nicolicea a fost respins si criticat de catre reprezentantii puterii si cei ai opozitiei cum ca ar aduce privilegii pentru parlamentari.
In Bucuresti sunt cam 292 de auditori energetici. Fiecare judet are insa lista lui de experti, in caz ca ai nevoie de vreunul. Ei iti elibereaza certificatul energetic al locuintei. Un certificat “bun” mareste teoretic pretul apartamentului. Unii zic ca diferenta dintr-o clasa energetica si alta e de pana la 7000 de euro. Povestea cu care m-am prezentat unor asemenea auditori (din Bucuresti si din tara) e cat se poate de banala. Am un apartament in Berceni (respectiv in localitatea in care sunam), in suprafata de 70 de metri patrati si am nevoie de un certificat ca sa il pot vinde. Cat m-ar costa sa il “scot” intr-o clasa mai buna?
Un prezicator cunoscut sub numele de „Nostradamus din Orientul Mijlociu” a afirmat ca, in 2011, lumea va fi zguduita de „crima secolului” insa „isi va reveni”, iar Wikileaks va dezvalui mai multe „scandaluri financiare” in acest an, informeaza The National. Michel Hayek si-a prezentat prezicerile pentru lumea araba si cele mai importante tari de pe glob la un post de televiziune din Liban, pentru cel de-al 26-lea an consecutiv.
Saul Landau, cineast castigator al premiului Emmy: America a avut sansa ei, insa a dat-o in bara
In ultimii ani, discutiile despre declinul Americii au capatat amploare. Sustinatorii ideii afirma ca, lovite napraznic de criza economica si impotmolite in doua razboaie costisitoare, Statele Unite vor urma trendul marilor imperii si se vor prabusi in viitorul apropiat. Este acest declin real? Sau, asa cum spunea cineva recent, cum poate sa intre in colaps o tara unde au aparut Yale, Harvard, Google, Apple, Microsoft, Facebook si CocaCola? Care sunt semnele decaderii Americii si ce efecte va avea ea asupra celorlalte tari de pe glob? Ce ar insemna pentru noi, restul lumii, sfarsitul dominatiei americane? HotNews.ro a invitat specialisti in chestiuni americane, fini cunoscatori ai lumii Unchiului Sam, sa-si exprime opinia despre declinul, real sau inchipuit, al Statelor Unite. Astazi, Saul Landau, intelectual, scriitor si cineast american, laureat al Premiului Emmy si al George Polk Award.
Raspuns inedit al unui club la o plangere din 1974 a unui suporter
O plangere scrisa de un fan al echipei de fotbal american Cleveland Browns, trimisa clubului in noiembrie 1974, a devenit senzatia internetului in ultimele zile. Nemultumit de faptul ca anumiti suporteri arunca in tribune cu avioane de hartie, fanul a trimis o scrisoare clubului, insa raspunsul venit din partea unui oficial al celor de la Cleveland Browns este epic. James N. Bailey, consilier general al clubului Cleveland Browns, a primit in noiembrie 1974 o scrisoare de nemultumire din partea unui fan, pe nume Dale Cox, ce era ingrijorat de faptul ca avioanele de hartie pe care alti suporteri le arunca in timpul meciurilor i-ar putea crea leziuni grave la ochi sau ureche.
Prima evaluare a universitatilor, dupa aplicarea Legii Educatiei Nationale, se va face de auditori internationali, nu de ARACIS, a declarat marti presedintele Traian Basescu, care a afirmat ca vehementa celor care ataca noul cadru legislativ vine din teama ca isi vor pierde privilegiile nemeritate dobandite ca urmare a Legii Marga. El a declarat, la Palatul Cotroceni, dupa ce a promulgat legea, ca, in special in invatamantul universitar, „s-au creat adevarati baroni ai educatiei, iar vehementa lor pleaca din teama ca isi vor pierde privilegiile nemeritate dobandite ca urmare a Legii Marga”.
In plina criza interna, prabusit in sondaje si fara un lider puternic care sa gestioneze problemele partidului, democrat liberalii isi vor alege in 2011 o noua conducere. Dupa ce tripleta Blaga-Videanu-Berceanu a fost inlaturata din Guvern, o noua aripa din PDL va incerca, la Congresul din primavara, sa preia puterea in partid. Surse din PDL au declarat pentru Hotnews.ro ca secretarul general al PDL, Vasile Blaga, va face tot posibilul sa-si consolideze influenta, fiind dispus sa candideze la sefia PDL. Aceleasi surse sustin ca o varianta tot mai vehiculata este mentinerea lui Emil Boc la sefia partidului. Pe de alta parte, noul sef al PDL Bucuresti, Elena Udrea va incerca sa schimbe garnitura de vicepresedinti si sa-si impuna oamenii in viitoarea conducere.