Sari direct la conținut

Analiza WBS: Pietele europene au reusit cele mai semnificative cresteri din ultimele trei luni

HotNews.ro

Pietele europene au reusit astazi cele mai semnificative cresteri din ultimele trei luni, ajutate in principal de speculatiile privind o interventie mai ferma din partea autoritatilor monetare ale Uniunii pentru limitarea raspandirii instabilitatii financiare in regiune. Sectorul financiar a fost cel mai important motor al cresterii pietelor, indicii Stoxx 600 Banks Stoxx 600 Insurance avansand cu 3.57%, respectiv 2.89%.

In paralel, sectorul minier a profitat de datele macroeconomice pozitive din China, Europa si SUA, indicele Stoxx 600 Basic Resources castigand 3.16%. Conform unui raport Reuters, o sursa neidentificata a declarat ca SUA ar putea sustine o extindere a fondurilor de ajutor financiar ale Uniunii Europene prin cresterea contributiei FMI. Informatia nu a fost confirmata de sursele oficiale, insa reactia pietelor a fost prompta ¬ cresterile de pe pietele de actiuni au fost insotite de aprecierea monedei europene cu peste 1% fata de dolar, iar vanzarea de bonduri a Portugaliei a inregistrat un raport cerere/oferta de 2.5.

Indicele PMI pentru activitatea de productie industriala din zona euro a inregistrat in noiembrie cel mai rapid ritm de crestere din ultimele patru luni. Avansul de la 54.6 la 55.3 a fost datorat in principal Germaniei, pentru care indicele PMI manufacturing a crescut de la 56.6 la 58.1.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro