Sari direct la conținut

Andrei Ujica, regizorul filmului "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", se intalneste cu publicul sambata, la Cinema Studio

HotNews.ro
Andrei Ujica in studioul HotNews.ro, Foto: HotNews.ro
Andrei Ujica in studioul HotNews.ro, Foto: HotNews.ro

Regizorul filmului „Autobiografia lui Nicolae Ceausescu”, Andrei Ujica, va discuta cu spectatorii sambata, la Cinema Studio din Capitala, dupa proiectia programata de la ora 20.00. Evenimentul urmeaza lansarii oficiale de joi seara, de la Sala Palatului, cand aproape 4000 de oameni au „reinviat” aplauzele in sala congreselor PCR.

Printre cei prezenti la premiera de gala a unuia dintre cele mai aclamate filme romanesti ale ultimilor ani s-au numarat fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, Mircea Dinescu, Mircea Cartarescu, Radu Cosasu, Andrei Oisteanu, Cristian Tudor Popescu, Stelian Tanase, Mona Musca, fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu si multi invitati din industria filmului.

Spectatorii au fost intampinati la intrare cu Eugenii, sampanie, colajele lui Ion Barladeanu despre Nicolae Ceausescu, aranjate pe biroul care i-a apartinut o data dictatorului, in cabinetul rezervat lui in incinta Salii Palatului, si cu albumele de caricaturi despre Epoca de Aur ale lui Mihai Stanescu.

Conceput ca un eseu, fara voice-over sau comentarii din off, din peste 1000 de ore de imagini de la Arhiva Nationala de Filme si Televiziunea Romana, „Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” acopera 25 de ani din viata lui Nicolae Ceausescu si este in momentul de fata filmul-vedeta al festivalurilor internationale.

Din 29 octombrie, filmul va fi proiectat in Bucuresti la Hollywood Multiplex, AFI Cotroceni, Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman. La Cinema Studio, filmul poate fi vizionat cu subtitrare in engleza. In weekend, filmul va fi proiectat de la 9.30, 13.00, 16.30 si 20.00, iar de luni pana joi de la 10.00 si 13.30.

In tara, va fi proiectat la Cinema Studio din Timisoara si Cinema Victoria din Cluj. In saptamanile urmatoare, filmul va ajunge in cinematografe si la Iasi, Oradea, Brasov, Constanta. Programul proiectiilor va fi actualizat in permanenta pe site-ul filmului.

„Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” a fost realizata de Icon Production, in asociere cu Televiziunea Romana, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si cu participarea The Media Partnership, Fundatia ARTE VIZUALE si HFG / ZKM Filminstitut. Filmul este distribuit in Romania de Voodoo Films.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro