Sari direct la conținut

Aurul a ajuns la un nou maxim istoric, cu o cotatie de 1.294,40 dolari pe uncie

HotNews.ro

Cursul aurului a atins miercuri un nou record, in timp ce moneda unica europeana a ajuns la cel mai inalt nivel din ultimele cinci luni in fata dolarului, anunta Reuters.

Este a treia sedinta consecutiva in care aurul inregistreaza cotatii record, pe fondul slabiciunii dolarului si a incertitudinilor legate de perspectivele economice.

In jurul orei 9.20 GMT, aurul era cotat la 1.294,40 dolari pe uncie, fata de inchiderea de marti, de la New York, de 1.285,90. Contractul la termen pentru livrarile din decembrie a atins maximul istoric de 1.295,80 dolari.

Slabiciunea dolarului a fost vizibila si in fata monedei unice europene. Euro a atins la un moment dat nivelul de 1,3380 dolari, cel mai inalt de la sfarsitul lunii aprilie, reprezentand o crestere de aproape 1% pe parcursul sedintei.

Federal Reserve a anuntat marti ca ar putea injecta lichiditati suplimentare in sistemul financiar pentru a sustine relansarea economica, ceea ce a afectat dolarul si a alimentat temerile legate de perspectivele economice ale Statelor Unite.

Actorii pietei au vorbit si despre cumparari de euro de catre o banca americana de afaceri.

Moneda unica a atins si nivelul maxim al ultimelor doua luni in fata lirei sterline, cu o cotatie de 85,25 pence.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro