Sari direct la conținut

Dispozitivul care previne infiltrarea bulelor de aer in perfuzii si in vasele de sange, o alternativa ieftina pentru prevenirea emboliilor

MedLive.ro
Air Free Intravenous Infusions, Foto: Dyson Award
Air Free Intravenous Infusions, Foto: Dyson Award

Un dispozitiv care previne infiltrarea bulelor de aer in perfuzii si in vasele de sange este inventia cu care doi anestezisti si un tanar pasionat de ingineria design-ului de produs au ajuns in finala editiei de anul acesta a concursului de inventica International Dyson Award. Odata ajunse in sange, bulele de aer pot provoca embolii, periculoase chiar si pentru adulti, iar in cazul copiilor pot declansa probleme grave. Ele pot bloca vasele sanguine, afectand vascularizarea organelor vitale. Cei trei au gasit o potentiala rezolvare a problemei: Air Free Intravenous Infusions.

Citeste intregul articol, vezi video si comenteaza pe MedLive.ro.

Ideea anestezistilor Graham Bell si James Limb, de la Royal Hospital for Sick Children at Yorkhill, si a tanarului Ian Guy, absolvent al Universitatii din Glasgow, ar putea fi folosita in beneficiul pacientilor din intreaga lume. “Am lucrat la dezvoltarea proiectului un an”, spune dr. Bell. “Solutia mi-a parut initial surprinzator de simpla tehnologic vorbind, dar din punctul meu de vedere, adevarata solutie nu trebuie doar sa rezolve problema, trebuie in acelasi timp sa fie simplu de produs si implementat“, spune Guy, intr-un interviu acordat HotNews.ro.

Pompele de infuzie, dispozitivele existente in prezent care pot preveni intrarea bulelor de aer in vasele de sange, costa foarte multi bani. “Sistemul public de sanatate din Marea Britanie (NHS), nu-si permite asemenea costuri de achizitionare a pompelor de infuzie pentru fiecare pacient”, explica Ian Guy. Air Free Intravenous Infusions se doreste a fi asadar alternativa ieftina a acestor pompe de infuzie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro