Sari direct la conținut

Nou-nascutul nu este doar un adult in miniatura. Dr. Irina Cuzino, medic primar neonatolog, a discutat online despre ingrijirea medicala a noului-nascut

MedLive.ro

Cum isi petrece un nou-nascut primele clipe de viata? In mediul zgomotos si plin de lumina in care patrunde, este masurat, cantarit, aspirat, notat, verificat de medicul neonatolog. Pentru bebelusii prematuri sau dismaturi, pentru cei ce trec prin suferinte la nastere, primele zile sunt esentiale. Daca vorbim de hipoxie, malformatii congenitale, detresa respiratorie, retinopatie, boli tiroidiene, icter sau infectii ale cordonului ombilical, un nou-nascut este pacientul neonatologului. Despre multiplele aspecte ale ingrijirii noului-nascut, dr. Irina Cuzino, medic primar neonatolog, a discutat online cu cititorii MedLive.ro.

Dr. Aura-Irina Cuzino este Medic primar Neonatolog, cu competenta in ecografie generala si ecografie de sold; este instructor reanimare neonatala si S.T.A.B.L.E. (acronim pentru Sugar, Temperature, Airway, Blood pressure, Lab work, & Emotional support), un program utilizat pe scara larga pentru resuscitarea, stabilizarea si transportul nou-nascutilor bolnavi.

Neonatologia este o subspecializare a pediatriei care consta in ingrijirea nou-nascutilor, in special a celor prematuri sau bolnavi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro