Sari direct la conținut

Jurnalul bursier al WBS – Bursele europene au inregistrat cele mai mari cresteri zilnice din ultimele trei luni

HotNews.ro

Pietele europene au inregistrat astazi cele mai mari cresteri zilnice din ultimele trei luni dupa ce ritmul de crestere al productiei industriale din SUA a depasit asteptarile analistilor. Cele mai mari efecte pozitive au fost inregistrate in sectorul de exploatare si prelucrare a materiilor prime, indicele Stoxx Euro 600 Basic Resources avansand cu 4.56%; cresteri de peste 3% au fost inregistrate si de sectoarele financiar si bancar, de materiale de constructii si de tehnologie.

Indicele PMI publicat de Markit Economics pentru cuantificarea ritmului evolutiei productiei industriale din Marea Britanie a indicat o incetinire a dezvoltarii acesteia in luna august. Indicele a coborat la 54.3 de la 56.9 in iulie, cel mai redus nivel din ultimele luni (valorile peste 50 indica o crestere a productiei). Asteptarile economistilor indicasera o accelerare la 57.

In paralel, indicele similar pentru zona euro a scazut in august la 55.1 de la 56.7 in iulie, depasind insa estimarea initiala de 55. O tendinta similara a fost inregistrata si in Elvetia, unde indicele similar publicat de Credit Suisse a coborat de la 66.9 in iulie la 61.4 in august, un nivel sub asteptarile de 65.8 ale analistilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro