Sari direct la conținut

Jurnalul bursier al WBS – Bursele europene au inregistrat luni evolutii negative

HotNews.ro

Pietele europene au inceput saptamana cu evolutii negative, in urma ingrijorarii investitorilor cu privire la evolutia economiei mondiale, ingrijorare evidenta si din evolutia ascendenta a monedelor considerate ‘sigure’ yen-ul japonez, francul elvetian si dolarul american in pofida anuntului Bancii Japoniei privind extinderea masurilor de stimulare economica. Indicele SMI al pietei elvetiene a fost exceptia notabila la aceasta tendinta negativa, apreciindu-se cu 0.36% in urma avansului actiunilor din sectorul de sanatate.

Increderea consumatorilor si a mediului de afaceri in perspectivele de evolutie ale economiei europene a avansat la cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani, ajutata de cresterea din ultima perioada a nivelului exporturilor. Indicele corespunzator publicat de Comisia Europeana a avansat de la 101.1 in iulie la 101.8 in august, depasind estimarile de 101.6 ale analistilor economici.

Economia Poloniei a avansat cu 3.5% in al doilea trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, depasind asteptarile de 3.2% ale economistilor. Nivelul inflatiei din Spania a scazut in august la 1.8% de la 1.9% in iulie, in linie cu asteptarile analistilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro