Sari direct la conținut

Ucraina ar putea restrictiona exporturile de cereale pana la sfarsitul acestui an

HotNews.ro

Ucraina ar putea restrictiona exporturile de cereale pana la finalul acestui an prin introducerea unei cote de export de 2,5 milioane de tone, din cauza secetei care afecteaza recoltele tarii, a declarat marti Mykola Prysiazhniuk, ministrul agriculturii, citat de AFP. El a adaugat ca aceasta propunere va fi analizata in sedinta de miercuri a Executivului.

„Ne propunem sa exportam 2,5 milioane de tone pana la sfgarsitul acestui an”, a declarat ministrul agriculturii citat de Interfax, care a adaugat ca o cantitate de un milion de tone de grane care a ajuns deja in porturi va fi exportata.

Ucraina, al saselea mare exportator de grau si cel mai mare exportator de orz, a avut de suferit de pe urma secetei severe din aceasta vara, care a determinat si Rusia sa impuna o interdictie de export la cereale.

In perioada iulie 2009 – iunie2010, Ucraina a exportat peste 21 milioane de tone de grau.

Rusia a anuntat la inceputul acestei luni ca, datorita secetei, va impune o interdictie temporara asupra exporturilor de cereale. Autoritatile de la Moscova, al treilea mare exportator de grau la nivel mondial, a revizuit in scadere estimarile privind recolta de cereale din acest an la 70-75 milioane de tone, fata de 90 milioane de tone produse in mod obisnuit.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro