Sari direct la conținut

Jurnalul bursier al WBS – Bursele europene au incheiat saptamana cu evolutii in general pozitive

HotNews.ro

Pietele europene au incheiat saptamana cu evolutii in general pozitive, ajutate de datele macroeconomice peste asteptari de pe continent. Indicele de incredere a mediului de afaceri german, publicat de institutul economic Ifo, a avansat in luna iulie in mod neasteptat pana la maximul ultimilor trei ani pe fondul accelerarii exporturilor si a cresterii economice. Indicele, bazat pe opiniile a 7000 de manageri, a avansat pana la 106.2 de la 101.8 in luna iunie, nivelul fiind cel mai ridicat de dupa luna iulie 2007.

De asemenea, cresterea lunara a fost cea mai importanta de la reunificarea Germaniei. Asteptarile analistilor economici indicasera in medie o scadere la 101.5. Economia Marii Britanii a avansat in al doilea trimestru al acestui an intr-un ritm de aproape doua ori mai mare decat asteptarile medii ale analistilor.

Conform estimarilor preliminare, produsul intern brut al tarii a crescut cu 1.1% fata de primul trimestru, in care cresterea fusese de 0.6%, depasind asteptarile medii de 0.6%. Cresterea a fost datorata in principal cresterii de 0.9% a sectorului serviciilor, care reprezinta aproximativ 76% din PIB

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro