Sari direct la conținut

Berceanu: Romania si Germania ar putea produce un avion de transport regional. Are toate sansele sa fie un fel de Logan sau Duster

HotNews.ro

Romania ar putea produce, in colaborare cu Germania, un „avion regional de transport”, a declarat sambata ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a deschis sambata mitingul aviatic „Otopeni Air Show 2010”.

El a precizat ca a purtat discutii in acest sens cu o delegatie a Institutului de cercetari din Germania si cu reprezentantii industriei aeronautice din Romania.

Acest proiect „are toate sansele sa fie un fel de Logan sau Duster”, a spus Berceanu, facand referire la succesul inregistrat de francezii de la Renault dupa preluarea producatorului roman de autoturisme Dacia.

Radu Berceanu a deschis sambata mitingul aviatic de la Otopeni, conducand, de la mansa unui avion Cessna, o formatie de aeronave care a decolat de pe aerodromul Strejnic din Ploiesti si a aterizat pe aeroportul Otopeni.

Mitingul aviatic, la care participa zeci de aeronave si peste 70 de piloti experimentati, este dedicat aviatorilor romani Aurel Vlaicu si Henri Coanda.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro