Sari direct la conținut

Jurnalul bursier al WBS – Bursele europene au incheiat saptamana cu cresteri modeste

HotNews.ro

Pietele europene au incheiat saptamana cu cresteri modeste, principalele exceptii fiind indicele german DAX si cel elvetian SMI, care au suferit scaderi de 0.4%, respectiv 0.12%. Evolutiile pietelor au fost fluctuante astazi, in urma datelor economice mixte publicate atat in Europa, cat si in SUA. Somajul din zona euro s-a mentinut in luna mai la 10%, la cel mai ridicat nivel din ultimii 12 ani.

Nivelul de 10.1% anuntat anterior pentru luna aprilie a fost la randul sau revizuit in scadere la 10%. Statistica pentru intreaga Uniune Europeana a aratat o mentinere a ratei somajului la 9.6%. Spania a inregistrat cel mai ridicat nivel al somajului, de 19.9%.

Intr-un raport separat, nivelul preturilor de productie a crescut in luna mai cu 3.1% fata de anul trecut, mai mult decat avansul de 2.8% inregistrat in aprilie. Costurile pentru produse intermediare au avansat cu 3.9%, in timp ce preturile la energie au crescut cu 7%. Indicele sectorului de constructii din Marea Britanie publicat de Markit Economics a ramas practic neschimbat la 58.4 in iunie (fata de 58.5 in mai).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro