Sari direct la conținut

UPDATE eMAG si Interex spun ca vor absorbi majorarea TVA pana la 31 iulie si respectiv 30 septembrie

HotNews.ro

eMAG si Interex au anuntat joi masuri de suportare a costurilor aferente majorarii TVA la 24%. Mai precis, eMAG a anuntat ca va acorda un voucher de cumparaturi egal cu 5% din valoarea achizitiei efectuate, facilitate valabila pana la 31 iulie. De cealalta parte, Interex, care detine o retea de 12 supermarketuri in tara, a anuntat ca, pana la 30 septembrie va suporta diferenta de TVA pentru toate produsele aflate in promotie.

„Vom suporta diferenta de 5%, rezultata din cresterea TVA, pentru toate produsele din cataloagele noastre promotionale, produse care se regasesc in cosul zilnic al fiecaruia dintre noi”, a declarat Rino Tizzanini, director general CDE R Interex, companie care detine o retea de 12 supermarketuri Interex in tara.

Tot joi, magazinul online eMAG a anuntat masuri de absorbtie a cresterii preturilor in urma majorarii valorii taxei pe valoare adaugata (TVA) la 24%. Astfel, retailerul a anuntat ca „prin completarea unui formular online simplu cu detaliile unei facturi emise si platite dupa 1 iulie, eMAG emite automat un voucher de cumparaturi egal cu 5% din valoarea achizitiei efectuate. Voucherele sunt transmisibile, se pot cumula si pot fi utilizate in primele 6 luni de la emitere, cu o singura conditie – sa fie folosite intr-o comanda ulterioara de cel putin 300 lei”.

Formularul online de solicitare a voucherului de 5% din valoarea facturilor poate fi accesat la adresa: http://www.emag.ro/returnare_tva. eMAG a mai anuntat ca posibilitatea de recuperare a procentului de 5% din valoarea facturilor va fi oferita pana la 31 iulie 2010, perioada putand fi prelungita.

UPDATE: Carrefour spune ca va mentine preturile la toate produsele din catalogul aniversar din perioada 30 iunie – 12 iulie

„Carrefour anunta mentinerea preturilor la acelasi nivel la toate produsele din catalogul aniversar din perioada 30 iunie – 12 iulie in hypermarketurile sale. In ciuda majorarii TVA-lui aceste preturi vor ramane neschimbate. Carrefour face acest lucru pentru a proteja puterea de cumparare a clientilor in perioada imediat urmatoare”, au precizat joi si oficialii Carrefour.

Cu o zi in urma, IKEA si Billa au anuntat ca nu vor ridica, cel putin pentru o perioada, preturile stabilite anterior majorarii TVA, urmand sa suporte costurile aferente acestei reglementari intrata in vigoare de la 1 iulie.

Tot miercuri, Metro Cash & Carry Romania a anuntat ca va aplica in perioada 1-14 iulie o reducere de 4,04% pentru produsele promotionale cuprinse in cataloagele sale, pentru a compensa majorarea TVA.

In aceeasi zi si Real Hypermarket Romania a comunicat ca va pastra neschimbate preturile pentru oferta promotionala aferenta perioadei 1-14 iulie din acest an, majorarea TVA urmand a fi suportata de companie.

De asemenea, Orange Romania a precizat ca pana la 2 august nu va modifica preturile telefoanelor cumparate impreuna cu un abonament, operatorul urmand sa suporte diferenta de pret rezultata din cresterea TVA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro