Sari direct la conținut

Jurnalul bursier al WBS – Pietele europene au inregistrat miercuri evolutii fluctuante

HotNews.ro

Pietele europene au inregistrat evolutii fluctuante, principalii indici occidentali incheind ziua in apropierea valorilor de la sfarsitul sesiunii anterioare in urma datelor macroeconomice mixte publicate astazi. Nivelul somajului din Germania a scazut in iunie pentru a doisprezecea luna consecutiv, numarul celor care isi cauta un loc de munca reducandu-se cu 21 de mii la 3.23 milioane (ajustat sezonier).

Asteptarile analistilor economici indicasera o scadere a numarului somerilor cu 30 de mii. Nivelul ajustat al somajului a ramas constant la 7.7%. Estimarea initiala a nivelului inflatiei din zona euro a indicat o crestere sub asteptari a acesteia, datorita in principal scaderii preturilor la energie.

Indicele preturilor de consum din zona euro a avansat cu 1.4% fata de anul anterior, mai putin decat avansul de 1.6% inregistrat in luna mai, care fusese cel mai abrupt de dupa decembrie 2008. Asteptarile economistilor indicasera o crestere de 1.5%. Agentia Moody’s a anuntat plasarea Spaniei in analiza pentru o posibila revizuire negativa a rating-ului Aaa cu pana la doua trepte.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro